enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
09:04 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
08:39 SPD Başkanı Yıldız: Ankara’da su krizi riski yok
08:32 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
00:59 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:39 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
00:37 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:21 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:15 Minnesota’da Kriz Büyüyor
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Bel ağrısı nüfusun yüzde 75-85’inin yaşamlarının herhangi bir dönemini etkiliyor
00:06 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TSK’ya VURAL Radar Elektronik Taarruz Sistemi Teslimatı

TSK’ya VURAL Radar Elektronik Taarruz Sistemi Teslimatı
3 Mayıs 2022
683
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Milli yazılım ve donanıma sahip ASELSAN Radar Elektronik Taarruz Sistemi VURAL’ın (REDET-II) son partisi Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

Gelişmeyi Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesabından paylaştı.

Prof. Dr. Demir, “VURAL tam kapasite ile ordumuzun hizmetinde! Milli yazılım ve donanıma sahip, radar elektronik taarruz yetenekleri ile donattığımız, günümüz muharebe sahasının en modern ve etkin elektronik harp sistemlerinden olan VURAL’ın son partisini TSK’ya teslim ettik.” dedi.

REDET-II SİSTEMİ

Radar Elektronik Taarruz Sistemi, Tehdit radarları tespit, teşhis etmekte ve elektronik taarruza esas olmak üzere radarların gerekli bilgilerini yönleriyle birlikte belirleyerek Elektronik Muharebe Düzeni’ni (EMD) oluşturuyor.

Tespit işlemleri çerçevesinde, radara ait birincil (Frekans, darbe genişliği, darbe genliği vb.) ve detay (Anten taraması, darbe içi modülasyon vb.) parametrelerini otomatik olarak ölçmekte ve tespit edilen yayınlardan yayın listesi oluşturuyor.

Tespit edilen radarların GVD ve/veya Tehdit Kütüphanesinden sorgulanması sonucu kimliklendirme işlemleri otomatik olarak gerçekleşiyor.

Sistemde olay kaydı ve ilgilenilen radarlara ilişkin taktik kayıt/darbe içi kayıt işlevleri yürütülüyor. Radar ED Sistemi yüksek kazançlı anten yapılarına, Geniş ve Dar Bant alma hatlarına, yüksek güvenirlikli parametre belirleme yeteneklerine ve geniş kapsamlı kayıt/analiz alt yapılarına sahip.

Tespit edilmiş hedef radarların kapsama alanlarını azaltmak veya belirli süreler için harekât dışı bırakmak maksadıyla aldatma veya karıştırma formlarında elektronik taarruz uygulanıyor.

Sistem, sahip olduğu ‘Destek Tespit Alt Yapısı’ ile elektronik taarruz uygulayacağı hedef radarları tespit edebiliyor.

Hedef radarlara karşı DRFM tabanlı yapısıyla evre uyumlu ve uyumsuz karıştırma ve aldatma tekniklerini uygulayabiliyor.

Radar Elektronik Taarruz Sistemi, tümleşik almaç, teknik üreteç, aktif faz dizili karıştırma gönderme birimlerine ve yüksek çıkış gücü sağlayan çoklu katı hal güç yükselteçlerine sahip olabildiği gibi  Elektronik huzme yönlendirme yeteneği ile birden çok radara eş zamanlı olarak da taarruz edilebiliyor.

Radar ED Sistemi Genel Özellikleri:

Radar ED Sistem, Modüler Tasarım, Çoklu Almaç Mimarisi, Geniş Frekans ve Yön Kapsaması, Yüksek Hedef Tespit Olasılığı (POI), Yüksek Parametre Doğruluğu (RF, PRI, PW, Yön), Otomatik Tehdit Kimliklendirme, Yüksek Tepki Hızı, Yoğun ve CW Yayın Ortamında Çalışma, Çoklu Sistem ile Konum Bulma, Kayıt ve Analiz Alt Yapısı özelliklerine sahip bulunuyor.

Radar ET Sistemi Genel Özellikleri:

Radar ET Sistemi özellikleri ise Modüler Tasarım, Tümleşik Almaç, Teknik Üreteç ve DRFM Yapısı, Faz Dizili Anten Yapısı ile Elektronik Hüzme Yönlendirme, Yüksek Çıkış Gücü, Çoklu Katı Hal Güç Yükselteçleri, Etkin Karıştırma ve Aldatma Yeteneği, Evre Uyumsuz Karıştırma, DRFM Tabanlı Evre Uyumlu Aldatma, Aynı Anda Çoklu Hedefe Taarruz ve Yüksek Tepki Hızına sahip.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.