enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda bugün Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son Gelişmeler Işığında Bangladeş-Türkiye İlişkileri

Son Gelişmeler Işığında Bangladeş-Türkiye İlişkileri
23 Mart 2022
889
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Bangladeş Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan Stratejik Düşünce Enstitüsü’nde (SDE) düzenlenen “Son Gelişmeler Işığında Bangladeş-Türkiye İlişkileri” konferansında değerlendirmelerde bulundu.

Bangladeş Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan Stratejik Düşünce Enstitüsü’nde “Son Gelişmeler Işığında Bangladeş-Türkiye İlişkileri“ni siyasi, ekonomi, savunma güvenlik ve kültür, spor açısından geniş bir perspektiften değerlendirdi.

Bangladeş’in Güneydoğu Asya’nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu söyleyen Büyükelçi Mosud Mannan, Türkiye ile ticaret hacminin bu yıl bir buçuk milyar dolara ulaştığını ancak bu rakamın artması için çalıştıklarını belirtti.

Türkiye ve Bangladeş arasındaki diplomasi trafiğinden bahseden Büyükelçi Mannan, sadece 18 ay içinde iki ülkenin Dışişleri Bakanlarının 5 kez bir araya geldiğini söyledi.

Sadece Dışişleri Bakanlarının değil Finans, Gıda ve İçişleri Bakanlarının da yakın zamanda bir araya geldiğini ve Ulaştırma bakanlarının da gelecek hafta Türkiye’de bir araya geleceklerini duyurdu. Bangladeş’in İngiliz döneminden kalma demiryollarını Türkiye’yi örnek alarak geliştirmek istediğini söyleyen Mannan, gelecek hafta yapılacak toplantı ile bu konuda adım atılacağını açıkladı.

Ve savunma güvenlik…

Bangladeş Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan Bangladeş’le Türkiye arasında yapılan savunma güvenlik anlaşmalarına değindi. Bugüne kadar Türkiye’den birçok silah ve askeri teçhizat aldıklarını belirten Büyükelçi, Türkiye’ den en fazla silah satın alan 4.ülkenin Bangladeş olduğunu söyledi.

Ayrıca Büyükelçi, Türkiye’nin son zamanlarda büyük bir atılım gerçekleştirdiği insansız hava sistemleri için de konuştu. Bangladeş’in Türkiye’den drone satın almak istediğini belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 23 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.