enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna: Zelenskyy, Rusya’nın ‘ülkemizi silmek’ istediğini söyledi

Ukrayna: Zelenskyy, Rusya’nın ‘ülkemizi silmek’ istediğini söyledi
3 Mart 2022
723
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna cumhurbaşkanı, Rusya’nın Kiev’e yönelik saldırısını kınadı ve çatışmanın roket ve bombalarla kazanılamayacağını söyledi. Ayrıca, bir füze saldırısının bir Holokost bölgesine zarar vermesinin ardından Yahudi halkını seslerini yükseltmeye çağırdı.

Celal KILIÇ, KİEV Muhabiri

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy Çarşamba günü Rusya’yı ülkesini ve tarihini “silmeye” çalışmakla suçladı.

Volodimir Zelenskiy

Volodymyr Zelenskyy, Kiev’de bir Holokost anıtına zarar veren bir Rus saldırısını kınadı

Rusya, altı gün önce başkent Kiev ve diğer şehirlere saldırılar düzenleyerek Ukrayna’yı işgale başladı. O zamandan beri,  yüz binlerce insan komşu ülkelerde güvenli bir yere kaçtı.

Bir video adresinde konuşan Zelenskyy, işgalin Perşembe (24 Şubat 2022) günü başlamasından bu yana yaklaşık 6.000 Rus askerinin öldürüldüğünü iddia ederek, Moskova’nın çatışmayı roket ve bombalarla kazanamayacağını da sözlerine ekledi.

Kiev'in merkezindeki Okhmadet çocuk hastanesinde bomba sığınağı olarak kullanılan bodrum katında bir kadın yeni doğan bebeğini kucağına alıyor.

Kiev’in merkezindeki Okhmadet çocuk hastanesinde bomba sığınağı olarak kullanılan bodrum katında bir kadın yeni doğan bebeğini kucağına alıyor.

Strike, Babyn Yar’a zarar veriyor

Zelenskyy ayrıca başkentteki bir televizyon kulesini vuran ve bir Holokost katliamının yapıldığı bölgeye zarar veren bir Rus füze saldırısını kınadı ve bunun “Rusya’daki birçok insan için Kiev’imizin tamamen yabancı olduğunu” gösterdiğini söyledi.

“Başkentimiz hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Tarihimiz hakkında. Ama tarihimizi silmek için emirleri var. Ülkemizi silin. Hepimizi silin” dedi.

Kiev'in yol kenarındaki televizyon kulesine füze saldırısı

Kiev’in TV kulesi, Babyn Yar Holokost Anıtı’nın yanında

Ukraynalı yetkililer, Babi Yar Holokost anıtının yakınında düzenlenen saldırıda beş kişinin öldüğünü söyledi. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Alman işgal birlikleri bölgede 33.000’den fazla Yahudi’yi öldürdü.

Yahudi olan Zelenskyy, “Hepimiz Babyn Yar yüzünden tekrar öldük. Dünya bunun bir daha asla olmayacağına defalarca söz vermiş olsa da” dedi.

“Neler olduğunu görmüyor musun? Bu yüzden, dünya çapında milyonlarca Yahudi’nin sessiz kalmaması çok önemli. Çünkü Nazizm sessizlik içinde doğuyor. Sivillerin öldürülmesi için bağırın, Ukraynalıların öldürülmesi için çığlık atın. ”

Holokost’u anma örgütleri de saldırıyı kınadı.

Rusya, Kherson’un kontrolünü talep ediyor

Rus kuvvetleri, işgal başladığından beri beklenenden daha sert bir direnişle karşılaştı ve kendi zayiat rakamlarını açıklamadı.

Çarşamba günü, Rus ordusu güneydeki Kherson kentinin kontrolünü ele geçirdiğini iddia ederken, Mariupol ve Kharkiv’de bombardıman devam etti. Bu arada, büyük bir Rus konvoyu kuzeyden Kiev’e doğru ilerliyor.

Ukrayna’nın batısında bulunan DW muhabiri Mathias Bölinger, Kiev’e doğru ilerleyen devasa Rus askeri konvoyunun bundan sonra ne yapacağının net olmadığını söyledi.

“Bu sütunları bir süre orada dururken gördük. Ayrıca orada ne kadar durabilecekleri hakkında sorular var çünkü yanlarındaki tüm yakıt ve yiyecekler orada durdukları zaman tükenecek.”

EK Kaynaklar *Reuters, AP, AFP

[UHA Haber Ajansı, 03 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.