enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Seçim yasasında geri sayım

Seçim yasasında geri sayım
24 Şubat 2022
585
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Seçim yasasında değişiklik teklifi için sayılı günler kaldı. AK Parti ile MHP’nin uzlaştığı teklif, AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında son kez gözden geçirilerek Meclis’e sunulacak. Teklifin odağında yüzde 7’lik seçim barajı olacak.

Seçim kanunundaki değişikliklerin Meclis’e sunulması için geri sayım başladı.
AK Parti ve MHP’nin uzun süre çalıştığı ve ana unsurlarında uzlaşmaya vardığı teklifin son adresi, AK Parti’nin yetkili kurulları olacak.

24 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantılarında teklife son hali verilecek. Teklifin ana odağı olan seçim barajı, yüzde 10’dan yüzde 7’ye çekilecek.

Siyasi partilerin seçime girebilmeleri için Meclis’te grup kurma şartı kaldırılacak.
Böylelikle, milletvekili transferlerinin önüne geçilecek.

En az 41 ilde örgütlenmelerini tamamlamış partiler, seçime girebilecek.

YSK maddeleri netleştirilecek

15 maddeden oluşması beklenen teklifin Yüksek Seçim Kurulu ile ilgili maddeleri, yetkili kurullarda netleştirilecek.

Mevcut yasada İlçe Seçim Kurulu başkanları en kıdemli hakimlerden oluşuyor. En kıdemli hakim yerine, başkanın 1’inci derece hakimler arasından seçilmesi formülü üzerinde duruluyor.

En kıdemli hakim görevi kabul etmezse, sonraki kıdemli hakime bu görevin verilmesi seçeneği de değerlendiriliyor.

Seçim yasasında değişiklik teklifinin, AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısını izleyen günlerde Meclis’e sunulması bekleniyor. (TBMM)

[UHA Haber Ajansı, 24 Şubat 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.