enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

”Bölgenin anahtarı Türkiye’nin elinde”

”Bölgenin anahtarı Türkiye’nin elinde”
16 Şubat 2022
405
A+
A-

WASHINGTON – UHA HABER / ABD eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, Ukrayna krizini yorumladı, ABD’nin Türkiye ile daha sıkı iş birliği yapması gerektiğini söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘STAR Gazetesi’nden aktardığı haberine göre, Hodges, “Bölgenin anahtarı Türkiye… Karadeniz’deki gücü, Boğazlar üzerindeki gücü ve bölgedeki herkesle ilişkisi ortada” dedi.

ABD eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges CNN TÜRK‘e açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın 2 hafta içerisinde Ukrayna’ya yönelik askeri harekat başlatacağını belirten Hodges, “Büyük çaplı bir saldırı olacağını sanmıyorum. Karadeniz ve Azak Denizi’ne çıkartma olacağını tahmin ediyorum” dedi.

ABD’nin Türkiye ile daha yakın çalışması gerektiğini belirten Hodges, “Bölgenin anahtarı Türkiye. Karadeniz’deki gücü, Boğazlar üzerindeki gücü, bölgedeki herkesle ilişkisi ile bence Türkiye şu ana kadar çok yardımcı oldu” dedi.

ABD’nin terör örgütü YPG’ye destek vermesinin hata olduğunu ifade eden Hodges, şu ifadeleri kullandı; “Stratejik düşünüp Türkiye’nin haritada nerede bulunduğunu göz önünde tutmuyoruz. Bence YPG’ye silah vermek yanlıştı. Bu taktiksel açıdan işimize geldi. Ancak stratejik bir ilişkiyi zedeledi.”

Türkiye’nin önümüzdeki aylarda kritik bir rol üstlenebileceğinin altını çizen Hodges, sözlerine şöyle devam etti:

NATO’nun en ileri askeri komutanlığını Türk askerler yönetiyor. Bence birçok kişi bunun farkında değil. Türkiye kendi bilgi kampanyasını başlatmalı Türkiye’nin yaptığı işlere bakın kritik bir rol oynuyoruz demeli. Böylece birçok kişiyi bilgilendirebilir. Kongre delegasyonları Türkiye’ye davet edilmeli. İnsanlar Türkiye’nin önemini görmeli. Bence Türkiye önümüzdeki aylarda kritik bir rol oynayabilir.

[UHA Haber Ajansı, 16 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.