enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:11 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:08 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
00:06 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya: Biz bir savaş istemiyoruz

Rusya: Biz bir savaş istemiyoruz
29 Ocak 2022
368
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov “Biz bir savaş istemiyoruz. Ancak çıkarlarımızın kabaca çiğnenmesi ve görmezden gelinmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Yabancı Kaynaklar‘den aktardığı haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “İş, Rusya Federasyonu’na kalırsa bir savaş olmayacak, biz bir savaş istemiyoruz. Ancak çıkarlarımızın kabaca çiğnenmesi ve görmezden gelinmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden bir gün önce yaptığı açıklamada Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Selenski’ye uyarıda bulunarak Rusya’nın askeri müdahalede bulunmasının “belirgin bir ihtimal” olduğunu söylemişti.

Lavrov konuşmasında ABD’nin orta menzilli füzelerin konuşlandırılması, askeri tatbikatlar ve savaş gemileri ile uçakların çarpışmasını önlemek için kurallar gibi konuları müzakere etme önerisinde bulunduğunu söyledi.

Rusya’nın bu konuların müzakeresini yıllar önce önerdiğini belirten Lavrov, Washington ve müttefiklerinin şimdiye kadar buna yanaşmadığını söyledi.

ABD’nin diyalog için güven oluşturucu tedbirler önerisinin makul olduğunu söyleyen Lavrov temel meselelerinin NATO’nun genişlemesini durdurmak ve ittifak silahlarının Rusya sınırları yakınlarına konuşlandırılmasını engellemek olduğunu belirtti.

Uluslararası anlaşmaların tek bir ülkenin güvenliğinin diğer ülkelerin güvenliği pahasına olamayacağını bildirdiğini söyleyen Lavrov Batı ülkelerinden bu yükümlülüğe uymalarını istediklerini ifade etti.

Lavrov, Batı’nın Rusya’ya yaptırım tehdidine ilişkin de bunların devreye sokulmasının ilişkin bütünüyle kötüleşmesiyle sonuçlanabileceğini belirtti.

ABD'nin Moskova Büyükelçisi John J. Sullivan Sullivan: Rusya “masaya silahını koyuyor”

ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan bu ifadeler sonrasında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Sullivan Rusya’nın, savaş istemediğini söylese de ABD ile müzakerelerde “masaya silahını koyduğunu” söyledi.

On binlerce Rus askerinin sınırlara konuşlandırılmasının “olağandışı” olduğunu belirten Sullivan bunun sıradan bir askeri tatbikat ya da tatbikatlar olarak açıklanamayacağını ifade etti.

Sullivan basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bu, sizinle benim bir tartışma ya da müzakere yapmamızdan farksız. Ben masaya bir silah koysam ve ondan sonra da barış için geldim desem bu tehdit edici olur. Şimdi gördüğümüz de bu” diye konuştu.

“Rus hükümetinin sözüne sadık olacağını ve Ukrayna’yı daha fazla işgal etmeyi planlamadığını, işgal etmeyeceğini ümit ediyoruz” diyen Sullivan “Ancak olgular (Rusya’nın) mevcut kabiliyetinin bunu yapacak durumda olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Sullivan “Rus hükümetiyle, Ukrayna’da bir silah sistemi dahil olmak üzere, Avrupa’da askeri tatbikatlar konusunda güven artırmayı içeren karşılıklı şeffaflık tedbirlerini ele aldık” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 29 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.