enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
00:49 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:39 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:37 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:34 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
00:34 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:34 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:28 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:23 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:18 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:13 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:04 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İspanya çok yüksek riskli ülkeler arasına girdi

İspanya çok yüksek riskli ülkeler arasına girdi
19 Aralık 2021
605
A+
A-

MADRİD-UHA HABER / COVID-19 ve Omicron varyantına karşı ekonomik nedenlerle sıkı önlem almayan İspanya, çok yüksek riskli ülkeler arasına girdi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (TRT Haber)’den aktardığı haberine göre, İspanya Sağlık Bakanlığının salgınla ilgili güncellediği verilere göre, ülkede son 14 gün temel alınarak her 100 bin kişide tespit edilen COVID-19 yeni vaka ortalaması, bir hafta öncesine göre yüzde 58 artışla 511’e çıktı.

Ülkedeki 17 özerk yönetimin 10’unda (ayrıca Ceuta ve Melilla şehirleri) yeni vaka ortalamaları 500’ün üzerinde bulunurken, özellikle Navarra ve Bask bölgelerinde ciddi artış olduğu görüldü.

Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği’nin belirlediği kriterlere göre, COVID-19’da her 100 bin kişide ortalaması 300’ün üzerindeki olan ülkeler “yüksek risk”, 500’ün üzerindekiler ise “çok yüksek risk” olarak gösteriliyor.

Cuma günü 18 bin 773 vaka

İspanya’da, 17 Aralık 2020’de bin 763 olan vaka sayısı dün itibarıyla 18 bin 773 olarak kaydedildi.

Ülkede, mevcut durumda bin 306’sı yoğun bakımda olmak üzere toplam 6 bin 667 COVID-19 hastası hastanelerde tedavi görüyor.

Yoğun bakım ünitelerinde COVID-19 hastalarının doluluk oranının yüzde 14’e çıktığı, genel olarak hastanelerdeki bu oranın yüzde 5 seviyesinde olduğu belirtildi.

Başbakan Sanchez’den “acil toplantı” çağrısı

Diğer yandan Başbakan Pedro Sanchez, 22 Aralık’ta ülkedeki 17 özerk hükümet başkanını telekonferans yoluyla acil toplantıya çağırdı.

Yeni vakaların yüzde 20’sinin Omicron varyantı olduğu açıklanan Katalonya’da özerk yönetim hükümeti, aşı sertifikası olsun ya da olmasın yeni vaka tespit edilen biriyle temaslı herkesin 10 gün karantinada kalacağını açıkladı.

Her özerk yönetimde farklı ayrı önlemler uygulanıyor

İspanya’da özerk yönetimlerin her birinde COVID-19 önlemleri ayrı uygulansa da ekonomik gerekçelerle önlemler çok sınırlı tutuluyor.

Bazı özerk yönetimler, restoran ve bar gibi yerlerde aşı sertifikası gösterme zorunluluğu getirip, kalabalık ortamlarda yüzde 70’e kadar doluluk izni veriyor.

Geleneksel olarak şirketlerin çalışanlarına verdiği Noel yemekleri ise bu kurumların inisiyatifleriyle iptal ediliyor.

Noel ve yılbaşı tatilleri öncesinde özellikle büyük kentlerde alışveriş merkezlerinde ve restoranlarda yoğunluk gözlenirken, henüz hiçbir kısıtlamanın getirilmemesi dikkati çekiyor.

Ülkede salgının başından bu yana 88 bin 708 kişi yaşamını yitirirken, 5 milyon 455 bin 527 vaka tespit edildi.

İspanya’da 12 yaş üstü nüfusun yüzde 90’ında ikinci doz aşılama tamamlanırken, bu haftadan itibaren 5-11 yaş grubuna da aşılama başlatılıp, 40 yaşa kadar olanların 3. doz aşılarının da başlayacağı duyuruldu.

EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 19 Aralık 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.