enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:37 DEM Parti’den PKK kongresi açıklaması: ‘Barış ve demokratik çözüm yolunda yeni bir sayfa açılıyor’…
00:36 ABD Başkan Yardımcısı Vance: Rusya oyalamaya devam ederse ABD müzakere masasından çekilir!
00:10 Esila Ayık’ın avukatı: ‘Ceza alsa bile yatarı yok, tüm sağlık sorunlarına rağmen tutuklu’…
10:33 İskeçe Türk Birliği’nin yeni başkanı Kerem Abdurahimoğlu oldu…
10:33 İstanbul Adliyesi önünde polise mukavemet edildiği gerekçesiyle, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e 17 yıla kadar hapis talebi…
10:21 Minguzzi Cinayeti Davası 20 Haziran’a ertelendi…
09:50 Yılanların 200 kez soktuğu adamın kanından ‘benzersiz’ bir panzehir üretildi
09:30 Bağımlılık iradesizlik değil, hastalık…
09:10 TİKA’dan Azerbaycanlı Çocuklara Müzik Aletleri Desteği…
09:07 Keşmir, 70 yılı aşkın süredir Hindistan ve Pakistan arasında tartışma konusu…
08:22 Zafer Karatay, Irak Türkmenlerine “Rusya İşgalindeki Kırım ve Ukrayna Savaşı”nı anlattı…
08:09 Fidan Moskova’da gündem!…
06:54 Yolsuzlukla Mücadele ve Şeffaflık Vaadine Ne Oldu?…
06:54 ‘Klasik’ Trump Elini Gösterdi…
06:53 Terörsüz Türkiye, Birleştirici Cenaze Merasimi ve Çirkin Bir Saldırı
00:55 CHP’nin kurultay soruşturmasında Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı…
00:28 Rekabet Kurumu’ndan süt sektörüne geniş çaplı soruşturma…
00:25 Yeni papa ABD’li Kardinal Robert Francis Prevost oldu…
00:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pakistan halkına ve devletine bir kez daha başsağlığı diliyorum”…
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Irak’ın huzur ve istikrarını hiçbir zaman Türkiye’den ayrı tutmadık”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Üniversite Sınavına Nasıl Ortamda Hazırlanılmalı

Üniversite Sınavına Nasıl Ortamda Hazırlanılmalı
9 Aralık 2021
8.842
A+
A-

ANKARA-UHA HABER / İnsanlar pek çok yıldır bir şeyler kazanma amacıyla çeşitli sınavlara girip çıkıyor. Bu sınavların başında gelen ve milyonlarca insanın katıldığı üniversite sınavları genellikle her yılın haziran sonu gibi yapılıyor. YÖK tarafından düzenlenen ve öğrencilerin seviyesini belirleyip onları barajı geçtikleri dâhilde belirli üniversitelere sokan bu sınav 2 oturumdan oluşuyor.

İlk oturum olan TYT (temel yeterlilik sınavı) toplamda 120 sorudan ve 135 dakikadan oluşuyor. İçerisinde Türkçe, matematik, fen ve sosyal derslerinin olduğu bu sınava özellikle 2 yıllık üniversite tercih edenler önem veriyor. 2. oturum olan AYT (alan yeterlilik sınavı) sınavı TYT sınavından hemen ertesi günü yapılıyor ve tüm kitapçık 160 sorudan oluşuyor.

Üniversite Sınavına Hazırlanırken Oda ve Masa Düzeni Nasıl Olmalı

Üniversite sınavını kazanmak oldukça zor olduğundan ötürü pek çok kişi kurs vb. eğitim yerlerine gidiyor. Bunun yanı sıra sınavı kazanmada çalışılan ortam da oldukça önemli. Kişiler oda ve masa düzenlerini ders çalışmaya uygun hale getirmeli. Bu yüzden üniversite sınavına nasıl ortamda hazırlanılmalı sorusunun ilk cevabı ise muhakkak oda ve masa düzeni olmalı.

Örneğin ilk iş olarak çalışma masasındaki gereksiz dikkat dağıtan unsurlar ortadan kaldırılmalı ve daha sade bir masada ders çalışılmalı. Aksi takdirde deneme sırasında dikkatin dağılması oldukça olası. Daha sonra ise ışıklandırma ve yatağın konumu oldukça önemli. Işık yeterli olmazsa kişilerin uykusu gelir ve yatak da masaya uzak olmalı.

Ders Çalışırken Dikkati Dağıtan Unsurlar

Üniversite sınavına nasıl hazırlanılmalı sorusunun diğer bir cevabı ise dikkat dağıtıcı unsurların ve eşyaların göz önünde olmamasını sağlamak. Bunların ilk sırasında yer alan telefon, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin baş düşmanı sayılmakta. Oldukça dikkat dağıtıcı olan ve kişilerin ders çalışmasına caydırıcı etki sağlayan telefonlar mutlaka ya kapatılmalı ya da sınava hazırlanma süreci boyunca kaldırılmalı.

Dikkat dağıtıcı unsurlardan bir diğeri de arkadaş çevresi. Kişi eğer gerçekten başarılı ve köklü bir üniversite kazanmak istiyorsa ilk önce arkadaş çevresine ve sınava hazırlanma ortamına çok dikkat etmeli. Aksi takdirde bu caydırıcı faktörlerden ötürü ders çalışılsa da bu çalışma yeteri kadar verim içermeyebilir.

Sınava Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Üniversite sınavına nasıl hazırlanılmalı sorusunun son cevabını ise çevresel faktörler oluşturur. Dersin anlaşılması için sessiz bir çalışma ortamı şarttır ve bu çalışma ortamını sağlamak öğrencilerin eline düşer. Özellikle kütüphaneler üniversite sınavlarına hazırlanmak için biçilmiş kaftan gibi. Oldukça sessiz olan bu ortamda pek çok kişi ders çalıştığından ötürü kişiler sürü psikolojisinden etkilenip ders çalışmaya kolayca teşvik edilebilir.

Bunun yanı sıra ev veya okulda da yeterli sessizlik ve diğer faktörler sağlandığında oldukça verimli ders çalışılabilmesi mümkün. Bunun yanı sıra kişilerin süreler tutarak ders çalışması en etkili hazırlanma yollarında.

[UHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.