enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Araştırma: Kadınlar da çocuklara cinsel şiddet uyguluyor

Araştırma: Kadınlar da çocuklara cinsel şiddet uyguluyor
16 Kasım 2021
9.093
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre çocuklar kadınların da cinsel istismarına maruz kalabiliyor. Çoğu vakada cinsel şiddet uygulayan, çocuğun aile çevresinden oluyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Hamburg-Eppendorf Üniversite Kliniği’nin (UKE) yaptığı yeni bir araştırmaya göre çocuklar, kadınların da cinsel istismarına maruz kalabiliyor.

Araştırma projesinde yer alan, UKE Cinsel Araştırmalar, Cinsel Tıp ve Adli Psikiyatri Enstitüsü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Johanna Schröder çoğu vakada failin çocukların aile çevresinden olduğunu söyledi.

Schröder “Vakaların çoğunda öz annenin cinsel şiddet uyguladığı bildiriliyor” dedi. Araştırma raporunda kadınların çocuklara cinsel şiddet uygulamasının “toplumsal bir tabu” olduğu belirtilirken cinsel şiddette ilk olarak akla erkek faillerin geldiği kaydedildi.

UKE’nin araştırmasında bir kadın tarafından cinsel şiddet gören mağdurlar ve aynı şekilde çocuklara karşı cinsel arzu duyan kadınlarla internet üzerinden iki ayrı mülakat yapıldı.

Cinsel şiddete maruz kalınan ortalama yaş 6

Katılımcıların yanıtlarına göre ilk kez bir kadının cinsel şiddetine maruz kalınan yaş, ortalama olarak 6. Cinsel şiddet failinin yaşı ise ortalama olarak 32. Vakaların çoğunda cinsel şiddet sırasında fiziksel ve psikolojik şiddet de yaşandı. Araştırma raporunda birçok mağdurun travma sonrası stres bozukluğu yaşadığı kanaatinin oluştuğu kaydedildi.

Çocuklara cinsel arzu duyan kadınların büyük çoğunluğu, erkek ve kadınları eşit derecede çekici bulduklarını ifade etti. Bu kadınların yarısının pedofili belirtileri gösterdiği kaydedildi. Sadist duygularla cinsel şiddet uygulayan kadınların yanı sıra çocukları cinsel partnerlerinin yerine koyan kadınların da bulunduğu araştırma raporunda ifade edildi.

Araştırma ekibinin vardığı sonuca göre, mülakat yapılan kadınların yarısından fazlası cinsel istismar görüntülerini içeren görüntüler de izliyor.

Araştırma ekibinde yer alan UKE Öğretim Görevlisi Dr. Safiye Tozdan çocuklardan cinsel olarak tahrik olanların her zaman onlara cinsel şiddet de uygulamadığını belirtti. Tozdan, erkeklerde yapılan araştırmaların ise çocuklara duyulan cinsel arzunun istismar açısından da bir risk faktörü oluşturduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

UKE araştırma ekibi raporunda daha derinlemesine bir araştırmanın yapılması ve söz konusu kadınların gerektiği şekilde tedavi edilmesi tavsiyesinde bulundu. Çocuklara cinsel arzu duyan kadınların terapi imkanları konusunda daha çok bilgilendirilmesi gerektiği ve ancak bu şekilde çocuklara yönelik cinsel suç eylemlerinin meydana gelme riskinin düşürülebileceği kaydedildi.

EK Kaynaklar *epd

[UHA Haber Ajansı, 17 Kasım 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.