enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:27 Kabine yoğun gündemle toplanacak
09:57 Kıbrıs’ı AB mi Bölecek?
11:17 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:55 Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 25 bin megavatı geçti
10:24 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:51 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya’ya Denizden Göçmen Akını Sürüyor

İtalya’ya Denizden Göçmen Akını Sürüyor
16 Kasım 2021
355
A+
A-

UHA HABER / Son 24 saat içerisinde çoğu Mısırlı 600’den fazla düzensiz göçmen daha İtalya’ya ulaştı. İtalya’ya son dönemde deniz yoluyla giriş yapan göçmen sayısının büyük oranda artmasının, İtalya Başbakanı Mario Draghi üzerinde ciddi bir baskı oluşturması bekleniyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı haberine göre, İtalyan sahil güvenlik ekipleri, gece boyunca yaptıkları kurtarma operasyonunda 300 kadar yetişkin ve genç erkek göçmeni denizden kurtararak karaya çıkardı. Kurtarılan kişilerin hemen hemen tamamının Mısırlı oldukları belirtildi.

Gece ilerleyen saatlerde bir başka tekneye daha müdahale eden sahil güvenlik ekipleri, bu tekneden de 200’den fazla Suriyeli ve Mısırlı göçmeni karaya çıkardı.

İtalya’nın güneyinde bir başka bölgede aralarında 8 kadının da bulunduğu 113 göçmen daha karaya ulaşmayı başardı. Yerel medya kanalları bu gruptakilerin çoğunluğunun Tunuslu olduğunu bildirdi.

Yetkililer, 12 Kasım tarihi itibarıyla bu yıl İtalya’ya ulaşan göçmen sayısının 57 bin 883 olduğunu açıkladı. Bu sayı geçen yıl aynı dönemde 31 bin 213, 2019 yılındaysa 9 bin 944 olarak kayıtlara geçmişti.

Ülkede özellikle sağcı partiler İçişleri Bakanı’nı düzensiz göçmenlere karşı yeterli önlem almamakla suçluyor.

[UHA Haber Ajansı, 16 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.