enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2023 hayalleri suya düştü

2023 hayalleri suya düştü
11 Kasım 2021
359
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz,  CHP ve İYİ Parti’nin başını çektiği muhalefet cephesinin, HDP’yle ittifak yapıp 2023’te iktidara gelmeyi planlarken hiç hesaba katmadıkları sorunlarla boğuşmaya başladıklarını açıkladı.

Kurtuluş Tayiz yazdı: CHP'ye kalsaydı bu ülkeye çivi çakılmazdıKurtuluş Tayiz, kaleme aldığı ‘2023 hayalleri suya düştü’ başlıklı köşe yazısında, “İYİ Parti’nin hali ortada. Lütfü Türkkan’ın küfür ve hakaretini duyduğunda herhalde Meral Akşener’in başından aşağı kaynar sular dökülmüştür” dedi.

“Siyasette bazı şeyleri savuşturmak, zeytinyağı gibi su üstüne çıkmak mümkündür” diyen Kurtuluş Tayiz, “ama söz konusu şehitler olunca işler değişir. Hiçbir siyasetçinin içinden çıkamayacağı bir sorundur bu” şelinde değerlendirdi.

Kurtuluş Tayiz, Akşener’in partisinin grup konuşmasında her ne kadar belli etmemeye çalışsa da berbat göründüğünü, moralinin adeta sıfır olduğuna dikkat çekti.

Kurtuluş Tayiz, şunları söyledi:

“Boşuna değil, bu hadise üzerinden 2023 yarışında büyük bir darbe aldı. Milliyetçi-ülkücü bir partinin adının şehit yakınlarına küfürle anılmasından daha büyük bir hadise olamaz. Akşener’in bunun altından kalkması zor. MHP ile “milliyetçilik” yarışında büyük yara aldı İYİ Parti”..

CHP’de ise işlerin biraz daha karışık olduğuna dikkat çeken AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sözde emin adımlarla 2023’e doğru ilerlerken çok büyük hata yaptığına da değinerek, başına geçmeye hazırlandığı devletin yanında-tarafında olmadığını Suriye ve Irak tezkeresine “hayır” diyerek deşifre ettiğini ifade etti.

“Kılıçdaroğlu, bu kararla CHP için, 2023’e doğru bir “meşruiyet” sorunu da üretmiş oldu” diyen Kurtuluş Tayiz, “Şunu bilelim; devlet-millet dediğimiz yapı, bekasını tehlikeye düşürecek bir partiyi kendisini yönetsin diye başına geçirmez. Devlet ve millet açısından Kemal Kılıçdaroğlu’nun başında olduğu partinin ve şehit yakınlarına küfürle gündeme gelen İYİ Parti’nin yeri ve pozisyonu netleşmiştir” dedi.

Kurtuluş Tayiz, CHP açısından ikinci büyük krizin ise 2023 adaylığı olduğunu hatırlatarak, şimdiden kendi içlerinde sorunlar yaşamaya başladıklarını, Ekrem İmamoğlu kliği ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun başını çektiği genel merkezin birbiriyle yarış halinde bulunduğunu ve açık örtülü operasyonlarla birbirlerini devre dışı bırakmaya çalıştıklarını belirtti.

Kurtuluş Tayiz, köşe yazısını “Sadece kendi içlerinde de değil; Kemal Bey, İmamoğlu-Akşener tarafına karşı mücadele ediyor” diyerek şöyle noktaladı:.

“Bu çekişme ve kavga muhalefet cephesinde şimdiden büyük bir bölünme yaratmış durumda. Beş benzemez partinin, siyasi mühendislik ürünü bir ittifakın çok sürmesi beklenemez. Erdoğan karşıtlığı bu ittifakın tutkalıydı. Ama bu da bir yere kadar. Kendi içlerindeki sorunlar öne çıkınca birbirlerini yemeye başladılar. Bunlar iyi günleri, 2023 yaklaştıkça muhalefetin kendi içindeki sorunlar daha fazla kendini gösterecektir. 2023’te, ısmarlama projelerle siyasette başarılı olunamayacağını bir kez daha görme şansı bulacağız”.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 11 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.