enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2023 hayalleri suya düştü

2023 hayalleri suya düştü
11 Kasım 2021
363
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz,  CHP ve İYİ Parti’nin başını çektiği muhalefet cephesinin, HDP’yle ittifak yapıp 2023’te iktidara gelmeyi planlarken hiç hesaba katmadıkları sorunlarla boğuşmaya başladıklarını açıkladı.

Kurtuluş Tayiz yazdı: CHP'ye kalsaydı bu ülkeye çivi çakılmazdıKurtuluş Tayiz, kaleme aldığı ‘2023 hayalleri suya düştü’ başlıklı köşe yazısında, “İYİ Parti’nin hali ortada. Lütfü Türkkan’ın küfür ve hakaretini duyduğunda herhalde Meral Akşener’in başından aşağı kaynar sular dökülmüştür” dedi.

“Siyasette bazı şeyleri savuşturmak, zeytinyağı gibi su üstüne çıkmak mümkündür” diyen Kurtuluş Tayiz, “ama söz konusu şehitler olunca işler değişir. Hiçbir siyasetçinin içinden çıkamayacağı bir sorundur bu” şelinde değerlendirdi.

Kurtuluş Tayiz, Akşener’in partisinin grup konuşmasında her ne kadar belli etmemeye çalışsa da berbat göründüğünü, moralinin adeta sıfır olduğuna dikkat çekti.

Kurtuluş Tayiz, şunları söyledi:

“Boşuna değil, bu hadise üzerinden 2023 yarışında büyük bir darbe aldı. Milliyetçi-ülkücü bir partinin adının şehit yakınlarına küfürle anılmasından daha büyük bir hadise olamaz. Akşener’in bunun altından kalkması zor. MHP ile “milliyetçilik” yarışında büyük yara aldı İYİ Parti”..

CHP’de ise işlerin biraz daha karışık olduğuna dikkat çeken AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sözde emin adımlarla 2023’e doğru ilerlerken çok büyük hata yaptığına da değinerek, başına geçmeye hazırlandığı devletin yanında-tarafında olmadığını Suriye ve Irak tezkeresine “hayır” diyerek deşifre ettiğini ifade etti.

“Kılıçdaroğlu, bu kararla CHP için, 2023’e doğru bir “meşruiyet” sorunu da üretmiş oldu” diyen Kurtuluş Tayiz, “Şunu bilelim; devlet-millet dediğimiz yapı, bekasını tehlikeye düşürecek bir partiyi kendisini yönetsin diye başına geçirmez. Devlet ve millet açısından Kemal Kılıçdaroğlu’nun başında olduğu partinin ve şehit yakınlarına küfürle gündeme gelen İYİ Parti’nin yeri ve pozisyonu netleşmiştir” dedi.

Kurtuluş Tayiz, CHP açısından ikinci büyük krizin ise 2023 adaylığı olduğunu hatırlatarak, şimdiden kendi içlerinde sorunlar yaşamaya başladıklarını, Ekrem İmamoğlu kliği ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun başını çektiği genel merkezin birbiriyle yarış halinde bulunduğunu ve açık örtülü operasyonlarla birbirlerini devre dışı bırakmaya çalıştıklarını belirtti.

Kurtuluş Tayiz, köşe yazısını “Sadece kendi içlerinde de değil; Kemal Bey, İmamoğlu-Akşener tarafına karşı mücadele ediyor” diyerek şöyle noktaladı:.

“Bu çekişme ve kavga muhalefet cephesinde şimdiden büyük bir bölünme yaratmış durumda. Beş benzemez partinin, siyasi mühendislik ürünü bir ittifakın çok sürmesi beklenemez. Erdoğan karşıtlığı bu ittifakın tutkalıydı. Ama bu da bir yere kadar. Kendi içlerindeki sorunlar öne çıkınca birbirlerini yemeye başladılar. Bunlar iyi günleri, 2023 yaklaştıkça muhalefetin kendi içindeki sorunlar daha fazla kendini gösterecektir. 2023’te, ısmarlama projelerle siyasette başarılı olunamayacağını bir kez daha görme şansı bulacağız”.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 11 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.