enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
09:57 Kocaeli’de Ekmek Skandalı: Zam Oyunuyla Vatandaş Soyuluyor!
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:01 Kitap: “Kırım Savaşları ve Sürgünler”
06:59 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Bu yıl da Aspendost’ta13 bin 500 metrekarelik aktif çalışma sahasına ulaşmayı hedefledik”
00:59 Uzmanlar su tüketimini azaltmak için yapay zekâ gelişiminde ortak hareket, büyük dil modelleri yerine görev odaklı küçük modeller öneriyor.
00:56 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’e Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı tevcih edildi
00:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Doğum yardımı ödemeleri 31 Temmuz’da
00:50 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve CHP’li belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 6 ilde yeni bir operasyon yapıldı.
00:45 CORENDON’den Haarlemmermeer Belediyesi’ne yapılan 700.000 Euro’luk dev bağış Hollandılıları adeta büyüledi…
00:41 Eski tip sürücü belgelerinin kullanımları 31 Temmuz 2025’te dolacak
00:38 İbn Haldun Üniversitesi’nde, 51 Şehirden Yüzlerce Aday Öğrenci “Yarınki Türkiye” İçin Bir Araya Geldi
00:31 Bursa’daki FETÖ’cü kundakçının bağlantıları araştırılıyor
00:31 İngiltere: İsrail adım atmazsa, Eylül’de Filistin devletini tanıyacağız
00:28 MGK bugün Beştepe’de toplanacak: İşte gündem başlıkları…
00:21 Türkiye orman yangınlarıyla mücadelede teknolojik kapasitesini artırdı, yangın tespiti 2 dakika, ilk müdahale süresi ise 11 dakikaya kadar düşürüldü
00:02 PKK’nın silah bırakma ve varlığına son verme kararının ardından MHP lideri Bahçeli’nin önerisiyle Mecliste kurulacak komisyon çalışmaları
00:01 Kurtulmuş: Hepimizin yaşanan soykırıma karşı birlikte hareket etmesi ahlaki bir yükümlülük
22:46 İngiltere’nin Euro 2025 zaferi: Takımın stoperi turnuvayı ayağında çatlakla oynadı
11:21 Amsterdam Belediyesi’nin ‘Sincan’ yerine ‘Doğu Türkistan’ denilmesi kararı, tüm dünyada büyük ilgi gördü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamileyken koronavirüse yakalanan annenin aşı pişmanlığı

Hamileyken koronavirüse yakalanan annenin aşı pişmanlığı
8 Kasım 2021
280
A+
A-

KONYA-UHA HABER / Konya’da hamileliğinin 8. ayında koronavirüse yakalanan anne adayı Gülhan Çalış, günlerce çektiği ağrının ardından erken doğum yapmak zorunda kaldı. Sürecin kendisi için çok zor geçtiğini söyleyen Çalış, hamile anne adaylarına aşı çağrısı yaptı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’nden aktardığı İHA’nın haberine göre, Konya’da 40 gün önce doğum yapan Gülhan Çalış, doğumuna 10 gün kala koronavirüse yakalandı.

Endişeleri yüzünden aşı olmaktan kaçınan 3 çocuk annesi kadın, eklem ağrılarının başlamasıyla hastaneye başvurdu. PCR testinin pozitif çıkmasıyla hastaneye yatırılan Çalış, erken doğum yapmak zorunda kaldı.

“Çok pişman oldum”

Yaşadığı zorlu süreci anlatan Çalış, daha öncesinde aşı olmadığı için pişman olduğunu söyledi:

“İlk zamanlarda hamilelere çok fazla aşı önerilmiyordu. Hamileliğimin 8. ayına geldikten sonra haberlerde gebe ölümlerini çok duydukça ben de korkmaya, endişelenmeye başladım ve aşı olmaya karar verdim. İlk zamanlar önermedikleri ve benim de son ayıma denk geldiği için ‘Artık aşı yapılsa da zaten doğuma 15 gün var’ diye düşündüm. O yüzden aşı olmadım. Aslında son zamanlarda olmaya karar vermiştim. Çok pişmanlığını yaşadım bunun.”

“Aşı olsaydım bunları yaşamazdım”

Eklem ağrıları üzerine hastaneye gittiğini söyleyen Çalış, “Sabaha kadar ağrı çektim ve bu ağrı inanılmaz bir ağrıydı. İliklerinize kadar ağrıdığını hissediyorsunuz. Ağrının yanı sıra bir de ateş, titreme, sıtma şeklinde başladı. Arkasından öksürük takip etti ve şiddetli bir öksürüktü. Onun üzerine hastaneye başvurduk. PRC testi yaptırmamızı söylediler. Testten sonra da pozitif çıktığını öğrendik. Bir de doğumum sezaryenle olacaktı. 10 gün sonrasına da gün alacaktık doğum için. ‘Ameliyat olacağım, aşırı öksürük var, ağrılarım var, ameliyatın ağrılarına mı dayanacağım, koronavirüs ağrılarına mı dayanacağım, nasıl olacak?’ diye çok korktum. Ama eve gelen filyasyon  ekipleri sağ olsunlar beni sakinleştirdiler. ‘Hiç korkma, daha zamanın var, geçirirsin bu dönemi. Sonra gün verilir sana’ diye sakinleştirdiler. Ağrıların artmasının yanı sıra doğum ağrısı çekmeye başladım. Bebek erken dünyaya geldi o yüzden. Biz hastaneye ağrılar için geldiğimizde doğumun başladığını öğrendik. Yatışın yapılacağı söylendi. O anda kaygılarım daha da arttı. Korkudan ağlamaya başladım. Korkunç bir süreçti. Elhamdülillah atlattık. Bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım” dedi.

“‘Keşke öncesinde aşı olsaydım’ dedim”

Süreci sağ salim atlattıkları için şanslı olduklarını belirten Çalış, şunları söyledi:

“Çok şükür bebeğimde de bende de bir sıkıntı yok. Atlattık ama tabii ki ameliyat sonrasında çok sıkıntı yaşadım. 20 gün öksürükler bir taraftan, sanki dikişler yeniden ayrılacakmış gibi bir hissiyat, o kadar kötü bir süreç ve sürekli her öksürüşümde ağlıyordum. Artık dayanamıyordum ve ‘Keşke öncesinde aşı olsaydım’ dedim. O pişmanlığı yaşadım. Aynı şekilde hastane yatağında da ağrıları çekerken yaşadım, ‘Niye vaktinde aşı olmadım’ dedim.”

Vatandaşlara aşı olmaları tavsiyesinde bulunan Çalış, “Ben bunları yaşayan bir insan olarak pişmanlığını çok duydum. Gerçekten ben de aşıya karşı çok önyargılıydım ama çok pişman oldum. Bebeği de kendi canınızı da riske atmaya değmez. Herkes aşısını yaptırsın. Ben çok pişman oldum aşı yaptırmadığım için, çok gözyaşı döktüm” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 08 Kasım 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.