enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
00:02 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İki yardım gemisi yüzlerce sığınmacıyla deniz ortasında kaldı

İki yardım gemisi yüzlerce sığınmacıyla deniz ortasında kaldı
6 Kasım 2021
518
A+
A-

UHA HABER / “Sea Eye 4” ve “Ocean Viking” adlı iki yardım gemisi, Akdeniz’de kurtardıkları bini aşkın sığınmacıyı karaya çıkaracak liman arıyor. Kurtarılanlar arasında yüzlerce çocuk da bulunuyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, “Sea Eye 4” ve “Ocean Viking” adlı iki yardım gemisi, Akdeniz’de kurtardıkları bini aşkın sığınmacı için güvenli liman arayışını sürdürüyor.

Alman “Sea Eye 4” gemisinin İtalya’nın Sicilya adası açıklarında beklediği, İtalyan makamlarından kendilerine henüz bir liman adı bildirilmediği kaydedildi. Sea Eye yarım kuruluşunun başkanı Gorden Isler, “Kurtardığımız insanların bir geceyi daha gemide geçirmek zorunda kalmamalarını umuyoruz” dedi.

Sea Eye 4’ün Salı gününden bu yana yedi farklı operasyonla 850 kadar sığınmacıyı denizden kurtardığı belirtiliyor. Sadece Perşembe akşamı, “Rise Above” adlı gemiyle birlikte denizden 400 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Isler, kurtarılan kişiler arasında 200’ü aşkın çocuğun da bulunduğunu açıkladı.

Seenotrettung Sea-Eye Mittelmeer

Gorden Isler, Sea Eye 4 gemisinin yaklaşık 200 kişilik kapasitesinin bulunduğuna işaret ederek battaniye sıkıntısı yaşandığını ve erzakın tükenme tehlikesinin endişe yarattığını belirtti. Gemideki acil durumun derhal sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Isner, güvertenin altındaki karanlık ve yer darlığı nedeniyle fenalaşan ve bayılanlar olduğunu söyledi.

Malta’dan ret yanıtı geldi

Sea Eye 4’ün yanı sıra yine Akdeniz’de çalışmalar yürüten Organisation SOS Méditerranée kuruluşuna ait “Ocean Viking” gemisinin de içindeki 313 sığınmacıyla güvenli bir liman için onay beklediği bildirildi. SOS Méditerranée sözcüsü Barbara Hohl, geminin bulunduğu bölgeden sorumlu Malta’nın Cuma günü kendilerine ret yanıtı verdiğini belirterek “Sonuçta maalesef alışıldık bir durum içindeyiz. Kurtarma operasyonları sonrasında bize yanaşabilecek bir liman gösterilmesi için çok uzun süre beklemek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Sizilien | Ocean Viking Schiff

Denizden kurtarılan kişilerin gerek fiziki gerekse ruhsal açıdan kötü durumda olduklarını belirten Hohl, gemide 89 çocuk ve gencin de bulunduğunu kaydetti.

Akdeniz, göç güzergahları arasında en tehlikelileri arasında yer alıyor. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) verilerine göre bu yıl en az bin 559 kişi denizde geçiş sırasında yaşamını yitirdi ya da kayboldu. Gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese Perşembe günü AB Komisyonu’nun adaletten sorumlu üyesi Didier Reynders ile yaptığı görüşmede sığınmacılar konusunda AB’den destek talep etmiş, “Tam da pandemi döneminde İtalya’nın tüm gelen sığınmacıları kabul etmesini beklemek adil değil” demişti.

[UHA Haber Ajansı, 06 Kasım 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.