enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeni ankete göre Avrupalıların çoğu hükümetlerin iklim hedeflerini tutturamayacağı görüşünde

Yeni ankete göre Avrupalıların çoğu hükümetlerin iklim hedeflerini tutturamayacağı görüşünde
3 Kasım 2021
668
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Yeni yapılan bir araştırmaya göre Avrupalıların çoğu iklim değişikliğinin insanlığın yüzleştiği en büyük zorluk olduğu, ancak hükümetlerinin mücadele hedeflerini tutturamayacağı görüşünü taşıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, 27 bin 700 kişinin katıldığı anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 58’i ülkelerinin 2050 yılına kadar karbondioksit salımlarını sıfıra düşürme hedefinde başarısız olacağını düşünüyor.

Avrupa vatandaşlarının bu inancı, daha sıkı politikalara verdikleri destekle zıtlık oluşturuyor. Çünkü ankete göre katılımcıların yüzde 70’inin karbondioksit salımının azaltılması için davranış değişikliği yaratacak önlemleri desteklediği görülüyor.

Katılımcıların yüzde 87’lik büyük bir çoğunluğu ise ya “tamamen” ya da “bir şekilde” kısa mesafeli havayolu ulaşımı yerine demiryolu seyahatinden yana görüş bildirirken, yüzde 69’luk bir kesim kirletici ürünlerden daha fazla vergi alınmasını destekliyor.

“Yeşil dönüşüm için çabalarımızı arttırmalıyız”

Avrupa Yatırım Bankası tarafından yaptırılan anket sonuçları Başkan Yardımcısı Ambroise Fayolle tarafından nı kamuoyuyla paylaşıldı. Fayolle sonuçları önümüzdeki hafta İskoçya’nın Glasgow kentinde başlayacak olan COP 26 iklim zirvesi öncesinde “yeşil dönüşümün hızlandırılması ve çabalarımızın güçlendirilmesi için halktan gelen bir yetki” olarak değerlendirdi.

Ankete göre Avrupa vatandaşlarının yüzde 81’i iklim değişikliğinin insanlığın yüzleştiği en büyük zorluk olduğu, yüzde 75’i ise bu konuda hükümetlerden daha büyük endişe taşıdıkları düşüncesinde.

Avrupa Yatırım Bankası Avrupalıların iklim değişikliğini vurgulayan ölümcül sel felaketi ve orman yangınları gibi olayların ardından ağustos ve eylül aylarında bu araştırmayı gündeme almıştı.

AB iddialı iklim hedeflerini tutturabilecek mi?

Avrupa Birliği (AB) dünyanın büyük ekonomileri arasından en iddialı iklim değişikliği politikarından birine sahip. Birlik 2050 yılında net karbondioksit salımını sıfıra düşürmeyi yasal olarak taahhüt etti ve önümüzdeki on yıl içinde bu hedef doğrultusunda hızla azaltma çalışmalarına girişti.

Bu hedef AB’nin toplam salımını kapsıyor. Onun dışında Danimarka, Fransa, Almanya ve İrlanda’nın kendi ulusal sıfır salım hedefleri bulunuyor.

AB siyasetçileri iklim hedeflerini tutturabilmek için aralarında bazı kirletici yakıtlara karşı yüksek vergiler ve yeni bir karbon piyasasının kurulması gibi önlemlerin de bulunduğu teklifleri müzakere ediyor.Bu teklifler karşısında bazı ülkeler hane halkının maliyet yükünü arttırabileceği endişesiyle direniş gösteriyor.

[UHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.