enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Afganistan’a Yeni İnsani Yardım Paketi

ABD’den Afganistan’a Yeni İnsani Yardım Paketi
30 Ekim 2021
769
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / ABD yönetimi, Afganistan’a yaklaşık 144 milyon dolarlık insani yardım yapılacağını açıkladı. Afganistan’da kış ayları yaklaşırken milyonlarca kişi, açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalmak üzere.

AdvertisementABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, konuya ilişkin açıklamasında, ABD’nin yapacağı yardımın, Afganistan’da faaliyet gösteren bağımsız kurumlar aracılığıyla gerçekleşeceğini söyledi.

Söz konusu yardımlar, bu kurumlar aracılığıyla zor durumda bulunan yaklaşık 18,4 milyon Afgan vatandaşı ve çevre ülkelerde yaşayan Afgan mültecilere ulaştırılacak.

Horne, açıklamasında, “Ortaklarımız; sağlık sorunları, kuraklık, yetersiz beslenme ve yaklaşan kış nedeniyle artan insani ihtiyaçlara yanıt olarak hayat kurtaran koruma, barınak, geçim desteği, temel sağlık hizmetleri, kışa hazırlık yardımı, acil gıda yardımı, su, temizlik ve hijyen hizmetleri sağlıyor” dedi.

Bu yeni yardımla birlikte ABD’nin 2021 yılı için Afganistan’a yaptığı insani yardım miktarı 474 milyon dolara yükseliyor.

Birleşmiş Milletler’in son açıkladığı raporlara göre yaklaşık 40 milyon nüfusu bulunan Afganistan’da 22,8 milyon kişi yeterli gıdaya ulaşamama sorunuyla karşı karşıya. Aynı raporda beslenme sorunu yaşayan bu kişilerden 3,2 milyonunun 5 yaşın altındaki çocuklar olduğuna dikkat çekildi.

Taleban yurtdışındaki varlıkların serbest kalmasını istiyor

ABD ve Batılı ülkeler, Taleban yönetimini tanımadıkları için Afganistan’ın yurtdışındaki yaklaşık 10 milyar dolarlık varlıklarını dondurmuş durumda. Taleban yönetimi de ülkedeki açlık tehlikesini gerekçe göstererek bu kaynağın acilen serbest bırakılmasını istiyor.

Reuters Haber Ajansı’na konuşan Afganistan Finans Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Veli Hakmal, “Bu para Afgan halkına ait. Paramızı verin. Bu parayı dondurmak etik değil ve tüm uluslararası kanunları ve hukuka aykırı” ifadelerini kullandı.

[UHA Haber Ajansı, 30 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.