enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Blue Origin ticari uzay istasyonu kuruyor

Blue Origin ticari uzay istasyonu kuruyor
26 Ekim 2021
2.208
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un sahibi olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin, ticari bir uzay istasyonu kurma planları olduğunu açıkladı.

Yurtta sulh, cihanda sulhBlue Origin yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, “Orbital Reef” adlı istasyonun 10 yıl içinde işletmeye girmesi planlandığı duyuruldu.

Şirket tarafından yayınlanan tanıtım materyalinde, istasyonun uzayda “karma kullanımlı bir iş parkı” olacağını ve 10 kişiye kadar ağırlayabileceği bilgisi verildi.

Şirket, istasyonu inşa etmek için Sierra Space ve Boeing ile ortak olacak.

Blue Origin, 32 bin metrekarelik istasyonun müşterilere “mikro yerçekiminde film yapımı” veya “son teknoloji araştırmalar yürütmek” için ideal bir yer sağlayacağını ve ayrıca bir “uzay oteli” içereceğini söyledi.

Jeff Bezos gözünü uzaya dikti 9 yılda inşa edecek

Girişimi başlatmak için düzenlenen bir basın toplantısında, Blue Origin ve Sierra Space’den yöneticiler, inşaat maliyetleri hakkında bir açıklama yapmadı.

Ancak proje, yılda 1 milyar dolar (726 milyon £) harcamayı taahhüt eden Bezos’tan büyük fon sağlanacağını garanti ediyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu, ömrünü 2030 yılında tamamlayacak olsa da ağır sorunlarla boğuşuyor.

Rus yetkililer daha önce , eski ekipmanların büyük bir olayı tetikleyebileceği korkusuyla kozmonotlarının 2025 yılına kadar istasyondan ayrılabileceğini söylemişti.

[UHA Haber Ajansı, 26 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.