enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Federal İstihdam Dairesi: Almanya’da işgücü açığı 1,2 milyon

Federal İstihdam Dairesi: Almanya’da işgücü açığı 1,2 milyon
24 Ekim 2021
718
A+
A-

UHA HABER / Federal İstihdam Dairesi’ne göre Almanya’da işgücü açığı 1 milyon 200 bin, bunun üçte ikisini nitelikli işgücü oluşturuyor. Almanya Orta Ölçekli İşletmeler Birliği daha fazla nitelikli işgücü göçü talebinde bulundu. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Federal İstihdam Dairesi (BA) Başkanı Detlef Scheele, Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte “Şu anda toplam istihdam açığı yaklaşık 1 milyon 200 bin, açığın üçte ikisini de nitelikli işgücü oluşturuyor” diye konuştu.

Detlef Scheele yaklaşık 70 meslek grubunda nitelikli çalışan bulma konusunda sıkıntı yaşandığını da belirtti.

Haberde, Alman Ekonomi Enstitüsü’nün (IW) bu konudaki verilerine de yer veriliyor. Söz konusu verilere göre Almanya’da nitelikli işgücü konusunda en büyük eksik 18 bin 300 ile sosyal pedagoglarda. Onu 17 bin 900 ile yaşlı bakımevi çalışanları ve 16 bin 700 ile hasta bakıcılar takip ediyor.

Scheele geçen Ağustos ayında Almanya’nın artan nitelikli işgücü açığını dengelemek için yılda yaklaşık 400 bin göçmene ihtiyaç duyduğunu açıklamıştı.

Almanya'da en fazla açık, matematik, enformatik, fen bilimleri, teknik ve sağlık branşlarında

Almanya’da en fazla açık, matematik, enformatik, fen bilimleri, teknik ve sağlık branşlarında

Orta ölçekli işletmelerden işgücü göçü çağrısı

Almanya Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) nitelikli işgücü açığıyla mücadele için yurt dışından daha fazla nitelikli işgücü göçü talebinde bulundu.

BVMW Başkanı Markus Jerger, Funke Medya grubu gazetelerine Cumartesi günü verdiği demeçte her branştan birçok firmanın nitelikli işgücü ve yetiştirecek çalışan bulmakta zorlandığına dikkat çekiyor. Jerger, “Bu orta ölçekli işletmelerin temel rekabet gücünü ve buna bağlı olarak da Almanya’nın konumunu tehlikeye sokuyor” diye uyarıyor.

Markus Jerger birçok firmanın nitelikli işgücü açığı nedeniyle siparişleri reddettiğini belirtti.

Almanya’da 390’dan fazla çıraklık eğitimi programı olduğunu kaydeden Jerger, hemen hepsinde açık olduğunu, 2020 eğitim yılında yaklaşık 60 bin yerin doldurulamadığını vurguladı.

BVMW Başkanı, en fazla açığın ise matematik, enformatik, fen bilimleri, teknik ve sağlık branşında olduğunu belirtti.

Jerger nitelikli işgücü eksikliğinin uzun vadede firmaların kapanmasına yol açabileceği ve bundan en çok etkilenenlerin ise aile işletmeleri olduğu konusunda uyardı.

[UHA Haber Ajansı, 24 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.