enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Grip ve COVID-19 aşılarının aynı anda yapılması güvenli

Grip ve COVID-19 aşılarının aynı anda yapılması güvenli
2 Ekim 2021
630
A+
A-

UHA HABER / İngiltere ve Galler’de 12 merkezde yapılan araştırmanın ardından, grip aşılarının Pfizer veya AstraZeneca COVID-19 aşılarıyla aynı anda verilmesinin güvenli olduğu bildirildi.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Guardian)’e dayandırdığı haberine göre, İngiltere ve Galler’deki 12 NHS merkezinde gerçekleştirilen bir araştırmada, 679 kişinin bir koluna ikinci Pfizer veya AstraZeneca aşısı, ardından diğerine üç grip aşısından biri yapılarak yan etkiler ve bağışıklık tepkileri incelendi.

Çalışmada, bazı insanlar belirli grip ve COVID-19 aşısı kombinasyonları ile daha fazla yan etki yaşarken, rahatsızlıklar da çoğunlukla hafif ila orta derece seyretti.

En yaygın yan etkiler enjeksiyon yerinde ağrı ve geçici yorgunluk, baş ağrısı veya kas ağrısı olarak görüldü.

Deneme gönüllüleri üzerinde yapılan kan testleri, zıt kollara verildiğinde ne grip ne de COVID-19 aşılarına verilen bağışıklık tepkileri üzerinde olumsuz bir etki olmadığını gösteriyor.

Çalışmanın sonunda sorulduğunda, gönüllülerin yüzde 97’si gelecekte aynı randevuda iki aşı yaptırmaya istekli olacaklarını söyledi.

Kış mevsimi yaklaşırken olumlu sonucun önemi 

Grip ve COVID-19 aşısının birleştirilmesi araştırması üzerine araştırmacılar, bulguların, Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi’nin (JCVI) bu sonbahar ve kış aylarında grip aşılarının yanı sıra COVID-19 önermeye yönelik son tavsiyelerini desteklediğini söyledi.

Bristol ve Weston NHS Foundation Trust Üniversite Hastanelerinde bulaşıcı hastalıklar ve mikrobiyoloji danışmanı ve araştırmanın baş bilimcisi Dr. Rajeka Lazarus,  henüz onaylı olmayan sonuçların “gerçekten olumlu bir adım” olduğunu söyledi.

JCVI’nın tavsiyesi, insanların influenzaya karşı bağışıklığının zayıflamış olacağı için, önümüzdeki grip mevsiminin son yıllardan daha kötü olabileceğine dair endişeler nedeniyle ortaya çıktı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.