enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib’de 11 su kuyusu açtı

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib’de 11 su kuyusu açtı
27 Eylül 2021
447
A+
A-

UHA HABER / Milyonlarca insana yardım eli uzatan Türkiye Diyanet Vakfı, 38 ülkede 639 su kuyusu ve vakıf çeşmesini hizmete sundu. Suriye’nin İdlib kentinde de çalışmalar sürüyor.

Mustafa Kemal AtatürkSuriye’de yaşanan iç savaş, milyonlarca insanı mağdur etti. Savaş öncesi 400 bin nüfusa sahip olan İdlib, savaştan sonraki 11 yılda 4 milyon nüfusa ulaştı. Türkiye’nin sınır ötesi destekleriyle 4 milyon kişi hayatını burada sürdürüyor.

Kentteki en büyük sorun ise susuzluk. Türkiye Diyanet Vakfı, sorunu çözebilmek için bölgede 11 su kuyusu açtı.

Metrelerce derine inilerek açılan kuyularda, suya ulaşmak bazı noktalarda uzun zaman alıyor. Bölgede 3 aya yakın tamamladıkları su kuyusu da olduğunu belirten TDV Suriye Koordinatör Yardımcısı Ömer Faruk Uyan, sondaj kayalarının delinmesi ve ilgili yeraltı nehrine ulaşılmasının yer yer ciddi zaman alabildiğini söyledi.

Her bir kuyudan ise en az 1500 kişiye su sağlanıyor

Coğrafi koşullar nedeniyle bir su kuyusunun maliyeti 17 bin 250 dolardan 60 bin dolara kadar çıkabiliyor. Her bir kuyudan ise en az 1500 kişiye su sağlanıyor.

TDV’nin açtığı su kuyularında güneş enerjisiyle elektrik üretimi yapılıyor. Yeraltı nehirlerinden elde edilen su rezerviyle de bölge halkına su temin ediliyor.

Vakfın İdlib’de inşa ettiği briket evlerin depolarına tanklarla su boşaltılıyor. Çadırlarda yaşayan İdliblilerin de su ihtiyacı karşılanıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, yıl sonuna kadar birçok ülkede 227 su kuyusunu daha açacak.

Ankara 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Gazeteci Aynur Bayram,  kadınların sesi olacak haberleri

Haber: Aynur Bayram & İdlib

[UHA Haber Ajansı, 27 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.