enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
00:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:16 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
00:15 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
00:12 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu: Türkevi sayesinde ülkemiz her alanda layıkıyla temsil edilecek

Bakan Çavuşoğlu: Türkevi sayesinde ülkemiz her alanda layıkıyla temsil edilecek
21 Eylül 2021
319
A+
A-

UHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Küresel diplomasinin merkezinde yükselen yeni Türkevi binası, hükümetimizin iftihar dolu hizmet geçmişinin ve bu mücadelenin yeni bir eseridir. Bu bina sayesinde ülkemiz her alanda layıkıyla temsil edilecek” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Yeni Türkevi Binası’nın açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün 500 yıllık hariciye tarihinin önemli anlarından birine şahitlik etmekten büyük heyecan duyduğunu söyledi.

“Bu bina hükümetimizin hizmet geçmişinin yeni bir eseridir”

Bundan tam 4 yıl önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu binanın temeline, geleceğe bir mektup bıraktığını anımsatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“O mektupta, ‘Tarihimizden ve değerlerimizden aldığımız güçle Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmanın mücadelesini veriyoruz’ diyordu. Küresel diplomasinin merkezinde yükselen bu bina, hükümetimizin iftihar dolu hizmet geçmişinin ve bu mücadelenin yeni bir eseridir. Zat-ı devletlerinin yenilikçi vizyonu, kararlı duruşu ve liderliği olmasaydı bugün böyle bir eserin açılışını yapıyor olamazdık. Bize olan inanç ve güveni için huzurlarınızda Türk hariciyesi adına zat-ı devletlerine en derin şükranlarımızı arz ediyorum.”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk diplomasisinin Türk bayrağının dalgalandığı her yerde merkezde olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “İşte burada çok taraflı diplomasinin kalbi Birleşmiş Milletler. Tam karşısında da Türk hariciyesinin yeni merkezi” dedi.

“Daha adil bir dünya arayışında olan herkesin geleceği bir adres olacak”

BM’ye komşu olan Türkevi’nin diğer 252 misyon gibi her milletten, her devletten insana kucak açacağını kaydeden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Türkevi) Daha adil bir dünya arayışında olan herkesin umutla geleceği bir adres olacak. Çok taraflılığın, kural temelli dünya düzeninin ve kapsayıcılığın sembolü olacak. Artık yeni bir dünya var, çok kutuplu, küresel, iç içe geçen, çatışmaların çeşitlendiği, uçurumların derinleştiği, dijital ve çok sesli bir dünya.”

2. Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan küresel sistemin, mevcut sorunlara çözüm üretemediğinin aşikar olduğuna dikkati çelen Çavuşoğlu, “Bu yeni dünya, yeni bir uluslararası sisteme ihtiyaç duyuyor. Türkiye ‘yeni bir dünya mümkün’ diyen herkesin sesi olmaya devam edecek” dedi.

Türkiye’nin milli, girişimci, çok yönlü, insani ve yenilikçi bir dış politika izlediğini belirten Çavuşoğlu, “Gelenekten besleniyor, geleceğe koşuyoruz. Sahadaki gücümüzü masadaki becerimizle harmanlıyoruz. İş insanlarımız, sanatçılarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, yardım kuruluşlarımızla çok aktörlü ve çok yönlü bir diplomasi yürütüyoruz. Bu bina sayesinde kültürümüz, sanatımız, iş dünyamız, markalarımız ve turizmimiz başta olmak üzere, ülkemiz her alanda layıkıyla temsil edilecek” sözlerine yer verdi.

“Türkevi binamızın hayırlı olmasını diliyorum”

32 yıl önce kendisi öğrenciyken konsolosluk işlemleri için ilk kez adım attığı Türkevi’nin bu yeni haliyle en iyi hizmeti sağlayacağını söyleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Bundan 44 yıl önce ortaya koyduğu vizyonla zor şartlarda bu arsanın satın alınmasına öncülük eden merhum Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil’i rahmetle yad ediyoruz. Bu milli gurur projesinin yükselmesinde emeği geçen herkese, İÇTAŞ ve Tishman şirketlerine, mühendis ve işçimize ve tüm çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Türkevi binamızın hayırlı olmasını diliyor, bu tarihi ana birlikte tanıklık etmekten onur duyuyor, şükranlarımı arz ediyorum

[UHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.