enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: Uzun çalışma saatleri öldürüyor

BM: Uzun çalışma saatleri öldürüyor
19 Eylül 2021
1.002
A+
A-

UHA HABER Kalp ve akciğer hastalıkları, beyin kanaması, iş kazaları: Kötü çalışma koşulları her yıl 1,9 milyon kişinin hayatına mal oluyor. Ölümlerin bağlantılı olduğu en büyük sebeplerden biri uzun çalışma saatleri.

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Dünya Çalışma Örgütü’nün (ILO) dünyanın çeşitli bölgelerindeki meslek ölümlerini ortaklaşa incelendiği raporun ayrıntıları bugün araştırmayı gerçekleştiren uzmanlar tarafından Cenevre’de açıklandı.

Rapora göre her yıl 1 milyon 900 bin kişi çalışma koşulları yüzünden hayatını kaybediyor. Ölümlerin 1 milyon 200 binine çalışma koşulları ile bağlantılı olarak kalp ve akciğer hastalıkları ile beyin kanamasının yol açtığı belirtildi. Ölümlerin yaklaşık 360 bininin de iş kazaları yüzünden meydana geldiği raporda yer aldı.

Raporda meslek ölümlerinde başlıca ve giderek de artan risk faktörü olarak uzun çalışma saatleri gösteriliyor. BM’nin araştırmasına göre ölüm vakalarının yaklaşık 750 bini yapılan fazla mesailerle bağlantılı. Uzmanlar, raporda korona krizinin bu durumu daha da kötüleştirdiği uyarısında bulundu.

Hava kirliliği en büyük etkenlerden

Uzmanların elde ettiği verilere göre toz parçacıkları, gaz ve buhar gibi hava kirliliğinin bulunduğu mekanlar ölümlerin 450 bininden sorumlu. Yapılan bölgesel değerlendirmede de meslek ölümlerinin en çok görüldüğü yerler güneydoğu Asya ve batı Pasifik ülkeleri.

BM Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, raporla ilgili değerlendirmesinde “Bu kadar çok insanin meslekleri yüzünden ölmesi şok edici” ifadelerini kullandı.

Raporda olumlu bir gelişmeye de yer verildi. Buna göre dünya çapında meslek ölümleri nüfusa oranla 2000 ile 2016 yılları arasında yüzde 14 geriledi. Bunun da iş yerlerindeki sağlık ve güvenlik koşullarının iyileştirilmesine bağlı olduğu belirtiliyor.

EK Kaynaklar *dpa

Fizyoterapist Gülnur Aydoğdu,'Spor yaralanmasında iyileşme süreci içinde sporcuda fiziksel ve ruhsal kayıplara neden olabiliyor' | Gölcük Haber Gazetesi

HABER : Ftr. Gülnur AYDOĞDU (Sağlık muhabiri)

[UHA Haber Ajansı, 19 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.