enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
00:03 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
09:57 Kocaeli’de Ekmek Skandalı: Zam Oyunuyla Vatandaş Soyuluyor!
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:01 Kitap: “Kırım Savaşları ve Sürgünler”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya tarihindeki en genç Başbakan adayı Annalena Baerbock, Merkel’in halefi olabilecek mi?

Almanya tarihindeki en genç Başbakan adayı Annalena Baerbock, Merkel’in halefi olabilecek mi?
17 Eylül 2021
372
A+
A-

UHA HABER / Sporda olduğu gibi politikada da başarılı bir şekilde ilerleyen Annalena Baerbock her zaman hırslı kişiliğiyle dikkati çekti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (EuroNews)’den aktardığı Kerem CONGAR’ın haberine göre, Gençliğinde rekabetçi bir trambolin sporcusu olan Baerbock şu anda 40 yaşında . Yeşiller Partisi’nin ilk şansölye adayı olan Baerbock Almanya’nın şansölyelik makamına başvuran en genç kişi unvanına sahip.

Baerbock seçim kampanyasına harika bir başlangıç yaptı. Nisan ayındaki adaylığına rekor sayıda katılım oldu.

Ancak aksilikler bir anda ortaya çıktı. Mayıs ortasında, Federal Meclis’e özel ödemeleri bildirmekte geciktiği öğrenildi, ardından öz geçmişindeki ayrıntıların doğru olmadığı ortaya çıktı ve “Jetzt” adlı kitabında bazı bölümlerin alıntı olduğu iddia edildi.

Bu olaylar sebebiyle bazıları şansölye adaylığına Yeşiller’in diğer eş başkanı Robert Habeck’i davet etti.

Ayrıca sosyal medyada çıplak fotoğrafları olduğu ve köpek yasağı için çağrıda bulunduğu iddiaları Baerbock’u zor duruma soktu.

Ancak kendisi aday olmaktan vazgeçmedi. Sportif bir geçmişe sahipti. Bir röportajında, “Ön eleme turundan sonra vazgeçerseniz yarışmak zorunda kalmazsınız” ifadeleri dikkati çekti.

Baerbock’u yeni bir başlangıç yaparsa, rüzgarı tersine alacağını biliyordu.

  Baerbock: Avrupa savunma politikası güçlendirilmeli

Seçim kampanyasında Yeşillerin önceliği ve temel sorunu olan iklim krizini ele almakla puan kazanmaya çalıştı. Batı Almanya’da yaşanan sel felaketinde olay mahalline gitmesi ve lastik botlarıyla fotoğraflarının çekilmesi onun imajını düzeltmesine yardımcı oldu.

Yeşiller Partisi, sel felaketine toplu şekilde tepki gösterirken, iklimi ve çevreyi koruma adına acil bir program hazırladı. Buna, doğaya zarar veren yasaları veto etmek de dahildi.

Annalena Baerbock, yeşiller Partisi Şansölye Adayı: “İklim krizi soyut bir kavram değil. Şu anda krizin içindeyiz ve bu iklim krizini kontrol altına almak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Küresel ısınmayı 1,5 derecenin altına düşürmek ve önümüzdeki 10 senede doğa dostu bir refah anlayışı geliştirmek için tarihi bir dönüm noktasında bulunuyoruz.”

İklimin yanı sıra Avrupa Birliği, Baerbock’un gündemindeki en öncelikli konularından biri. Bir siyaset bilimci ve uluslararası hukuk uzmanı olan Baerlock ivedi bir şekilde Avrupa savunma politikasının güçlendirilmesini istiyor. Bunun yanında Baerlock, hiçbir zaman bakanlık veya hükümet içerisinde görev yapmadı.

Baerbock, siyasi kariyerine hala kocası ve iki kızıyla birlikte yaşadığı Brandenburg’da başladı. 2018’de Robert Habeck ile birlikte Yeşiller Partisi eş başkanı seçildi. Her iki isim de partiyi birleştirmek ve başarılı bir yola sokmasıyla tanınıyor.

[UHA Haber Ajansı, 17 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.