enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yurt dışından geleceklere “karantina” genelgesi

Yurt dışından geleceklere “karantina” genelgesi
4 Eylül 2021
281
A+
A-

UHA HABER / İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan gelenlerden negatif sonuçlu PCR testi istenecek. Bu ülkelerden gelenler aşılarının tamamlandığını ispat edemezlerse 14 gün karantinaya girecek.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı yeni genelge ile yurt dışından gelecek olanlar için uygulanacak karantina önlemleri hakkında bilgi verildi. Koronavirüsün yeni varyantlarının Türkiye’ye girişinin önlenmesi için alınan tedbirlere ilişkin genelge 81 ilin valiliklerine gönderildi.

Buna göre, Brezilya, Güney Afrika, Nepal ve Sri Lanka uçuşlarına yönelik uygulama aynen devam edecek ve Türkiye’ye doğrudan seyahat etmelerine izin verilmeyecek.

Başka bir ülkeden gelen ve son 14 günde Brezilya, Güney Afrika, Nepal ve Sri Lanka’da bulunanlar Türkiye’ye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testini sunmak zorunda kalacak. Bunun yanı sıra bu kişiler, valilik tarafından belirlenecek yerlerde ücretlerini kendileri karşılamaları koşuluyla 14 gün süreyle karantinaya alınacak. Karantinanın 14’üncü gününde yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina uygulaması son bulacak.

Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan Türkiye’ye doğrudan gidenlerle son 14 günde bu ülkelerde bulunan kişiler ülkeye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi sunmak zorunda. Ancak bu ülkelerden gelip de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) acil kullanım onayı verdiği aşıları tamamlanmış kişiler, karantina uygulamasından muaf tutulacak. Aşılarının tamamlandığını belgeleyemeyenler ikametgahlarında ya da beyan edecekleri adreslerde karantinaya girecek. Karantinanın 10’uncu gününde PCR testine tabi tutulacaklar. PCR testini yaptırmayanlar 14 gün karantinada kalacak.

Afganistan’dan Türkiye’ye gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkede bulunduğu anlaşılan kişilerin ülkeye girişlerine ilişkin de genelgelerle getirilen hükümlerin uygulanmasına aynen devam edileceği belirtildi. Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur’dan Türkiye’ye gidecek olanlardan aşılarının tamamlandığını ya da son 6 ayda hastalığı geçirip iyileştiklerini belgeleyenler negatif sonuçlu PCR testi ya da hızlı antijen testi sunmak zorunda değil. Bu kişiler için karantina da uygulanmayacak. Ancak aşılarının tamamlandığını ya da hastalığı geçirip iyileştiklerini belgeleyemeyenler azami 72 saat önce yapılmış negatif PCR testi ya da azami 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen testi sunmak zorunda.

12 yaşın altındaki çocuklar uygulamalardan muaf

12 yaşın altındaki çocuklar Türkiye’ye girişte PCR/antijen test raporu ya da aşı uygulamalarından muaf tutulacak.

Dış ticaretin olumsuz etkilenmemesi için uçak-gemi mürettebatı, kilit personel olarak nitelendirilen gemi adamları ve tır şoförleri PCR testi ve karantina uygulmalarından muaf tutulacak.

[UHA Haber Ajansı, 04 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.