enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova: 1999’daki katliama ‘uydurma’ diyen Sırp vekilin hapis cezası onandı

Kosova: 1999’daki katliama ‘uydurma’ diyen Sırp vekilin hapis cezası onandı
26 Ağustos 2021
324
A+
A-

UHA HABER / Kosova mahkemesi, 1999 yılındaki bir katliamın “uydurma” olduğunu iddia eden Sırp milletvekili Ivan Todosijeviç’in mahkumiyetini onadı.

Aralık 2019’da etnik nefreti kışkırtmaktan suçlu bulunan Todosijeviç, iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Todosijeviç, Kosova Savaşı sırasında Racak köyünde Kosovalı sivillerin katledildiğini inkar etmiş ve etnik Arnavut bağımsızlık savaşçılarını “terörist” olarak adlandırmıştı.

Eski Sırp Bakan, bir Priştine mahkemesi tarafından ulusal, ırksal, dini ve etnik nefreti körüklemekten suçlu bulundu. Todosijeviç, bu yorumları sonrası eski Başbakan Ramuş Haradinay tarafından da görevden alınmıştı.

Kosova Temyiz Mahkemesi, Sırp siyasilerin itirazlarına rağmen kararı onadı.

“Karar utanç verici”

Sırbistan hükümetinin Kosova Ofisi Şefi Petar Petkoviç, Facebook’ta kararın “utanç verici” olduğunu söyledi.

Petkoviç, “Priştina yargısı, hukuka da, adalete de dayanmayan bu skandal kararla Kosova’daki uzlaşma sürecine hesaplanamaz zararlar vermiştir. Bu, hakikat için savaşan her Sırp aleyhine verilmiş bir karardır.” ifadelerini kullandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, daha önce Todosijeviç’in mahkumiyetini “korkutucu” olarak nitelendirmişti.

Sırp güçleri tarafından 45 Kosovalı Arnavut’un öldürüldüğü Racak katliamı, NATO’nun 1999’da devreye girip savaşı durdurmasına neden olan olaylardan biriydi.

NATO’nun 78 günlük operasyonu, Slobodan Miloseviç’in liderliğindeki Sırbistan’ın bir eyaleti olan Kosova’da etnik Arnavut bağımsızlık savaşçılarına yönelik saldırıları sona erdirmişti.

Kosova’nın 2008’deki bağımsızlığı Sırbistan tarafından tanınmıyor.

EK Kaynaklar * EuroNews

[UHA Haber Ajansı, 26 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.