enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
00:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
00:14 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
00:09 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
00:06 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
12:24 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:33 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
09:26 TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısının üzerinden 1 yıl geçti. TUSAŞ Şehitleri, Ankara’da kabirleri başında dualarla anıldı.
08:26 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birinci Türkoloji Kurultayı’nın 100. yılı için kararname imzaldı.
00:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel BioNTech ziyaretinde “aşı olun” çağrısı yaptı

Merkel BioNTech ziyaretinde “aşı olun” çağrısı yaptı
20 Ağustos 2021
387
A+
A-

UHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel, Marburg’daki BioNTech aşı üretim tesisi ziyaretinde Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye teşekkür etti, aşı olmamış olan herkesten aşı olmalarını rica etti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün Covid-19 aşısını geliştiren Türk kökenli bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin kurdukları BioNtech’in Marburg’daki aşı üretim tesisini ziyaret etti.

Şahin ve Türeci’ye “salgından çıkış yolu bulunmasını sağlayan çalışmaları” için teşekkür eden Merkel, BioNTech’in başarısının araştırma ve geliştirmeye yapılan yatırımların ne denli önemli olduğunu da gözler önüne serdiğini kaydetti.

“Rica ediyorum, aşı olun”

Merkel, ziyaret ettiği üretim tesisi sayesinde Almanya’nın elinde yeterli miktarda aşı bulunduğuna vurgu yaptı, henüz aşı olmamış olanların hem kendileri hem de başkalarını korumak için aşı olmalarını istedi.

BioNTech kurucu ortaklarından Özlem Türeci ise Marburg’daki tesisin, dünya genelindeki en büyük mRNA aşısı üretim tesislerinden olduğuna dikkat çekerek, bugüne kadar 500 milyon doz aşı üretildiğini açıkladı. Türeci, yıl sonuna kadar 1 milyar doz üretmeyi hedeflediklerini söyledi, Almanya’nın yeniden “dünyanın eczanesi” konumuna gelmesi temennisi vurguladı.

EK Kaynaklar : AFP

[UHA Haber Ajansı, 20 Ağustos 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.