enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FBI gizli 11 Eylül belgelerini açıklamayı düşünüyor

FBI gizli 11 Eylül belgelerini açıklamayı düşünüyor
11 Ağustos 2021
297
A+
A-

UHA HABER / Suudi Arabistan 11 Eylül saldırılarında nasıl bir rol oynadı? Amerikan makamları, 11 Eylül saldırılarına ilişkin gizli belgelerin açıklanması talebini gözden geçiriyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘AFP,AP‘den aktardığı haberinde, ABD’nin kolluk kuvveti ve iç istihbarat kurumu Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 11 Eylül 2001’de meydana gelen terör saldırılarına ilişkin şimdiye kadar gizli tutulan belgeleri açıklama ihtimalini değerlendiriyor.

FBI, New York Güney Bölgesi Başsavcılığına yazdığı bir yazıda, “açıklamaya uygun belgeleri tespit etmek için” inceleme yapılmasının planlandığını kaydetti. FBI, incelemenin mümkün olan en kısa sürede yapılacağını da vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden da FBI’ın belgelerin açıklanmasını değerlendireceği yönündeki açıklamayı memnuniyetle karşıladı. Biden, “hükümetinin seçim kampanyalarında söz verdiği gibi şeffaflığı yasaların mümkün kıldığı en yüksek seviyede sağlayacağını” söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden
ABD Başkanı Joe Biden

11 Eylül kurbanlarının yakınlarından mektup

FBI’ın açıklaması, 11 Eylül kurban yakınlarının Biden’a saldırılarla ilgili şeffaf davranılması ve Suudi Arabistan’ın rolünün açıklanması konusunda baskı yapmasının ardından geldi. Kısa bir süre önce 11 Eylül’de yakınlarını kaybeden ve kazadan sağ kurtulan bin 600 kişi Biden’a gizli belgelerin açıklanması için bir mektup göndermiş ve mektupta, “Dayanaksız ulusal güvenlik kaygıları ya da diğer endişeler yüzünden bilgilerin gizli tutulmasının 20 yıl sonra artık bir sebebi yok” denilmişti.

Kurban yakınları, 11 Eylül saldırganları ile Suudi Arabistan arasındaki muhtemel bağlantıyı açıklığa kavuşturacak belgelerin açıklanmaması durumunda Biden’ın 11 Eylül saldırılarının 20’inci yıldönümündeki anma törenlerine katılmasına gerek olmadığını da aktarmıştı.

New York’ta Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon’a 11 Eylül 2001 tarihinde düzenlenen saldırılarında 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Kurban yakınlarının yargı süreci de devam ediyor

11 Eylül saldırılarını araştırma komisyonu, 2004 yılında tamamladığı raporda 11 Eylül saldırılarını düzenleyen El Kaide örgütünün Suudi kurumları ya da üst düzey yetkililer tarafından finanse edildiğine ilişkin bir belgeye ulaşamadığını belirtmişti. Ancak komisyonun rapordaki formülasyonu spekülasyonlara yol açmıştı.

Suudi Arabistan’ın 11 Eylül’deki rolünün açıklanması 2017 yılında yargıya taşıyan kurban ailelerinin hukuk mücadelesi sürüyor.

(UHA Haber Ajansı, 11 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.