enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
00:34 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
00:24 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), ‘Terörsüz Türkiye’ için umut veren gelişmeleri önemsiyoruz
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
00:08 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:57 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
06:36 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Yeşiller partisinden İklim Koruma Bakanlığı önerisi

Almanya’da Yeşiller partisinden İklim Koruma Bakanlığı önerisi
4 Ağustos 2021
431
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da Yeşiller partisi 26 Eylül’de yapılacak seçimler sonrasında oluşturulacak yeni hükümette İklim Koruma Bakanlığı’nın kurulmasını önerdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters, AFP, DW/DBN, JD)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Yeşiller Partisi, 26 Eylül’de yapılacak genel seçimler sonrasında koalisyon hükümetinde yer alması halinde, iklim korumanın öncelikli hedef olmasını öngörüyor. Yeşiller, bugün açıkladığı “iklim koruma acil programı”nda İklim Koruma Bakanlığı kurulmasını önerdi. İklim Koruma Bakanlığı’nın temel görevinin 2015 Paris İklim Anlaşması kapsamındaki küresel ısınmayı sınırlama hedefinin yerine getirilmesi olması planlanıyor. Ayrıca bakanlığın kurulacak yeni hükümetin ilk 100 gününde her hafta toplanması planlanan İklim Görev Gücü’ne liderlik etmesi de Yeşiller’in vaatleri arasında.

Partinin Başbakan adayı Annalena Baerbock, yeni hükümet için hedeflerin yer aldığı programın tanıtımında yaptığı açıklamada, hazırlanan yasa tasarılarının Paris Anlaşması’nda öngörülen iklim hedefleri ile örtüşmemesi halinde İklim Koruma Bakanlığı’nın diğer bakanlıkları veto etme hakkına sahip olmasını planladıklarını söyledi.

“İklim krizi soyut değil”

İklim korumanın “yüzyılın en büyük görevi” olduğuna işaret eden Baerbock, partisinin koalisyon hükümetinde yer alması halinde bugüne kadar hazırlanmış olan “en büyük iklim koruma programının” hayata geçirileceğini dile getirdi.

Yeşiller Eş Başkanı Baerbock, Almanya’da geçen ay yaşanan sel felaketine dikkat çekerek iklim değişikliğinin alarm verdiği ifade etti. Hükümetin acil müdahalede bulunması gerektiğini söyleyen Baerbock, “İklim krizi soyut bir şey değil, bizim yanımızda gerçekleşiyor ve şimdi başa çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” diye konuştu.

Almanya'da geçen ay yaşanan sel felaketi Rheinland-Pfalz eyaletinde de etkili olmuştu

Almanya’da geçen ay yaşanan sel felaketi Rheinland-Pfalz eyaletinde de etkili olmuştu

Partinin diğer Eş Başkanı Robert Habeck ise Yeşiller’in kurulacak koalisyonda yer alabilmesi için kırmızı çizginin Paris Anlaşması’na uyulması olduğunu söyledi. Habeck, “Hükümet olarak, Yeşiller’in de içinde olduğu bir hükümet olarak, Paris İklim Anlaşması’na uyacağız. Nokta” diye konuştu.

10 maddelik program kapsamında Yeşiller, bir sonraki federal bütçede iklim koruma için ayrı bir bütçe hazırlanmasını ve ayrılan kaynağın da 15 milyar euro arttırılmasını hedefliyor. Ayrıca, 2030’dan 2038’a kadar kömür enerjisi ile elektrik üretiminin aşamalı olarak durdurulmasını ve Almanya’da yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılmasını hızlandırmak istiyorlar.

Anketlerde düşüşte

Yeşiller’in Eylül ayındaki seçimlerde yarışacak başbakan adayı olan Baerbock, adaylığının Nisan ayından açıklanmasının ardından kamuoyu yoklamalarında, iktidardaki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin önüne geçmiş olsa da son haftalarda yapılan anketler partinin oylarının düştüğünü gösteriyor.

Baerbock’un Noel ikramiyesini parlamentoya bildirmediğinin ortaya çıkması, Habeck’in Almanya’nın Ukrayna’ya silah göndermesine sıcak baktığını söylemesi gibi hatalar oylarının düşüşünün nedenleri arasında gösteriliyor.

Mevcut durumda, Yeşiller’in adayının hükümete başkanlık etmek için şansının, Sosyal Demokratlar ve liberal Hür Demokratlar (FDP) ile bir koalisyon kurmak olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

Almanya’nın kamu yayıncılığı kuruluşu ARD’nin düzenli aralıklarla yaptırdığı “DeutschlandTrend” anketinin 23 Temmuz tarihli sonuçları Hristiyan Birlik’in (CDU/CSU) oy oranının yüzde 29, Yeşiller’in ise yüzde 19 olduğunu gösteriyor. Bu ankete göre, Sosyal Demokrat Parti’yi (SPD) tercih edeceklerin oyları yüzde 16 olarak belirlenirken, Hür Demokrat Parti’nin (FDP) oy oranının yüzde 12, sağ popülist Almanya İçin Alternatif’in (AfD) yüzde 10, Sol Parti’nin ise yüzde 6 olduğu belirtiliyor.

[UHA Haber Ajansı, 04 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.