enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan: Türkiye göçmenleri geri almıyor

Yunanistan: Türkiye göçmenleri geri almıyor
29 Temmuz 2021
352
A+
A-

UHA HABER / Yunanistan’daki sığınma başvurusu reddedilen bin 908 göçmeni aylardır Türkiye tarafından geri almadığını belirten Göç Bakanı Mitarakis, Türkiye’nin mülteci mutabakatına uyması konusunda AB’den yardım istedi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/DBN, JD)ye dayandırdığı habere göre, Yunanistan, sığınma başvurusu reddedilen göçmenleri geri alması konusunda Türkiye’yi harekete geçirmesi için Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na çağrıda bulundu.

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis, AB Komisyonu ve Frontex yetkililerine gönderdiği mektupta, şu anda Yunan adalarında sığınma başvurusu reddedilen bin 908 göçmen olduğunu belirterek, konuyla ilgili AB’nin yardımını istedi.

Yunanistan Göç Bakanı Mitarakis

Yunanistan Göç Bakanı Mitarakis

Pandemi gerekçe gösterilmişti

Türkiye ile AB arasında 2016 yılında varılan mülteci mutabakatına göre, Türkiye yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçen ve sığınma başvurusu reddedilen göçmenleri kabul etmekle yükümlü bulunuyor. Buna karşılık AB, geri gönderilen her Suriyeli için Türkiye’den bir Suriyeli göçmen alıyor. Bunun yanında AB, sığınmacılar için Türkiye’ye maddi destek sağlıyor.

Ancak Ankara, küresel koronavirüs salgını gerekçesiyle Mart 2020’den bu yana geri gönderilen göçmenleri kabul etmiyor. Mitarakis, Türkiye’nin geri dönüş sürecinde koronavirüs testi kullanabileceğini, ancak bunun yerine Ankara’nın yaklaşık 17 aydır iş birliğini reddettiğini söyledi. Bakan ayrıca, Atina’nın AB’yi Ocak ayında da aynı gerekçeyle yardıma çağırdığını, ancak bunun sonuç vermediğini hatırlattı.

Mitarakis, Yunanistan’ın, Türkiye’den hem göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesini hem de yasadışı sınır geçişlerinin önlenmesiyle ilgili mülteci anlaşmasında belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmesini beklediğini söyledi.

‘Geri dönüşlerin yeniden başlatılmasını destekliyoruz’

Alman haber ajansı dpa’ya konuşan AB Komisyonu sözcüsü, “Komisyon, Yunanistan’ın karşılaştığı zorlukların farkında ve anlaşmanın uygulanması kapsamında Yunan adalarından Türkiye’ye geri dönüşlerin yeniden başlatılmasına yönelik her türlü çabayı desteklemeye devam ediyor” dedi.

Yunan adalarında şu anda 6 bin 650 sığınmacının bulunuyor.

[UHA Haber Ajansı, 29 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.