enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li Tanju Özcan hakkında suç duyurusu

CHP’li Tanju Özcan hakkında suç duyurusu
28 Temmuz 2021
498
A+
A-

UHA HABER / Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, “Yabancı uyruklulara suyu 10 kat zamlı vereceğiz, bu misafirlik uzadı” diyen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancı uyruklu vatandaşlar ile ilgili bu açıklaması tartışmaların ve tepkilerin odağında.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği CHP’li Bolu Belediye Başkanı Özcan hakkında “ırkçı söylemde bulunduğu”  gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Tanju Özcan’a partisi CHP’den de tepki geldi. Yerel Yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Özcan’ın açıklamalarının kendisini bağladığını CHP’nin görüşünü yansıtmadığını açıkladı.

Torun, “Su gibi temel bir yaşam hakkının engellenmesi parti politikalarımız ile taban tabana zıttır” ifadesini kullandı.

Bolu belediyesi meclis toplantısına işaret eden Torun, “Aksi bir karar alınmayacağına inanıyoruz” dedi.

“Vicdan ve insanlıkla bağdaşmaz”

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Özcan’ın sözleri için “Nefret söylemi kokan girişim kabul edilemez”  tepkisini gösterdi.

Bekaroğlu, “Bu düşünce anayasaya aykırı olduğu gibi vicdan ve insanlıkla bağdaşmaz” paylaşımını yaptı.

“Geri adım atmayacağım”

Tepkilerin odağındaki isim Tanju Özcan ise açıklamasını bir adım öteye taşıdı. Özcan, “Geri adım atmayacağım, daha fazlasını da yapacağım” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.