enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kanalizasyon denize boşaltılınca Los Angeles plajları kapandı

Kanalizasyon denize boşaltılınca Los Angeles plajları kapandı
16 Temmuz 2021
1.481
A+
A-

UHA HABER / California’daki Santa Monica Körfezi’ne 17 milyon galon arıtılmamış kanalizasyon boşaltıldı. Plajlar kapatılırken yetkililerin halkı zamanında uyarmaması eleştirilere yol açtı.

ABD’nin California eyaletindeki Santa Monica Körfezi’ne bırakılan kanalizasyona tepkiler sürüyor.

Olay Los Angeles’ın Playa del Rey bölgesinde bulunan Hyperion Su Arıtma Tesisi’nde medyadan gelen teknik sorunlarla başladı.

Çöplerin yanı sıra inşaat atıkları ve gres de dahil olmak üzere olağandışı miktarda enkaz kanalizasyon hatlarından tesise girdi.

Ancak tesis bu atıkları işlemek için yetersizdi.

Arıtma sistemi tıkandı, tesisi su bastı.

Yetkililer, “Tüm tesisin kapanmasını önlemek, sistemi hafifletmek için arıtılmamış kanalizasyonun bir kısmını boşaltmak zorunda kaldık” açıklaması yaptı.

Denize yapılan boşaltmadan saatler sonra halk uyarıldı

Ham kanalizasyon serbest bırakılmaya başlandı ve şehir yönetimi akşam saatlerinde durumdan haberdar edildi.

Los Angeles İlçe Halk Sağlığı Departmanı yaklaşık iki buçuk saat sonra olay yerine geldi.

Halk Sağlığı Departmanı, olaydan bir gün sonra sosyal medyadan Los Angeles’taki El Segundo ve Dockweiler Plajları’nın bu kanalizasyon deşarjı nedeniyle kapatıldığını belirten bir uyarı yayınladı.

Yetkililer,sahil sakinlerine sudan uzak durmalarını tavsiye etti.

Ancak ham kanalizasyon deşarjı ile kamuoyu bilgilendirmesi arasındaki gecikme eleştirilere neden oldu.

İlçe amiri Janice Hahn, “Hyperion Fabrikası okyanusumuza 17 milyon galon kanalizasyon salmakla kalmadı, halkı saatlerce bilgilendirmedi” dedi.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, olaydan habersiz plajlara giden halkın sağlığının tehlikeye atılmasına tepkiler büyüyor.

[UHA Haber Ajansı, 16 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.