enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den bir Kıbrıs uyarısı daha: Son derece hassasız

AB’den bir Kıbrıs uyarısı daha: Son derece hassasız
7 Temmuz 2021
340
A+
A-

UHA HABER / AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Kıbrıs ziyareti konusunda bir kez daha uyardı. Erdoğan, “Sen Erdoğan’ın ne zamandan beri talimatla konuşma yaptığını öğrendin?” demişti. 

 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW/BK,BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs’a yapmayı planladığı ziyaret konusunda çok hassas olduklarını belirtti.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli ve AB dönem başkanlığını yürüten Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile ortak basın toplantısında konuşan Alman politikacı, Kıbrıs’ta iki devletli çözümü “asla ve asla” kabul etmeyeceklerini de yineledi.

Basın toplantısında Güney Kıbrıslı bir gazetecinin sorusuna cevaben konuşan von der Leyen, Erdoğan ile bir süre önce telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve planlanan ziyaret konusunda çok açık konuştuğunu belirterek “Bu ziyaretin nasıl olacağı konusunda son derece hassasız. AB’nin iki devletli çözüm yönünde hiçbir şeyi asla ve asla kabul etmeyeceğini de çok net bir şekilde ilettim. Kendisi bizim yaklaşımımızı ve tutumumuzu biliyor” diye konuştu.

Erdoğan sert tepki vermişti

Von der Leyen Haziran ayında yaptığı bir açıklamada Erdoğan’ı Kuzey Kıbrıs ziyareti sırasında gerilimi yükseltip AB ile Ankara arasındaki ilişkileri geliştirme fırsatını riske atmaması için uyararak ziyareti yakından takip edeceklerini söylemiş, Erdoğan sert tepki vermişti.

Geniş bir ekiple Kıbrıs’a gideceğini belirten Erdoğan, von der Leyen’ın telefon görüşmesinde kendisinden Kıbrıs’ta sert mesajlar vermemesini istediğini belirterek “Dedim, ‘Nasıl mesajlar vereceğimi de bana bildirirseniz, ben o metni orada okurum’. Bunlar kimin kim olduğunu hâlâ öğrenememişler. Yahu ben bu milletin bir evladıyım. Sen Erdoğan’ın ne zamandan beri talimatla konuşma yaptığını öğrendin. Biz hakkımız ne ise hakkımızı söke söke alırız ve alacağız. Ve Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’taki petrol arama işlemlerimizi yürüteceğiz” diye konuşmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 07 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.