enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Oyun üreticileri tek çatı altında

Oyun üreticileri tek çatı altında
7 Temmuz 2021
1.452
A+
A-

UHA HABER / Hızla büyüyen Türk oyun sektörünü uluslararası pazarda daha etkin hale getirmek amacıyla “Oyun Teknolojileri Kümelenmesi” kuruldu. Sektörden 32 firma tek çatı altında bir araya geldi.

Salgın döneminde Türk oyun sektörüne talep hızla yükseldi. Türkiye’deki oyun sektörü son birkaç yıl içinde hızlı büyüme ivmesi yakaladı. Hedef küresel pazarda marka etkinliğinin artırılması.

Oyun sektöründeki gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Türkiye’deki yerli dijital oyun firmaları tek bir çatı altında toplanarak oyun teknolojileri kümelenmesini kurdu.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar Alemdar, konuyla ilgili bilgi verdi.

“Türk oyun sektörünün temsili açısından bir kurumsal kimlik kazanmak niyetimiz. Bu kümelenmeyi kurarak Türkiye’deki oyun sektörünün dünyada bilinirliğini artırmaya destek olmak istiyoruz.”

Oyun üreticileri tek çatı altında

Hedef nitelikli istihdama katkı sağlamak

Kümelenme, ODTÜ Teknokent ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği iş birliğinde kuruldu. Toplam 32 katılımcı firma bu çatı altında yer alıyor. Hedef katma değer üretimini artırarak nitelikli istihdama katkı sağlamak.

Serdar Alemdar, “ODTÜ Teknokent’te yer alan oyun firmaları çok yüksek duruma gelmiş durumdalar. Bir milyon doların üzerinde çalışan başına geliri olan firmalarımız var bu tam olarak katma değerin tanımı bu aslında” dedi.

Oyun sektörden ikinci firma daha milyar dolarlık yatırım tutarına erişerek unicorn oldu. Sektör temsilcileri unicorn olmaya aday birden fazla oyun firmasının halihazırda bulunduğuna da dikkat çekiyor.

Haber: Merve Sarıkaya & Ankara

[UHA Haber Ajansı, 07 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.