enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bosna savaşının 18 isimsiz kurbanı defnedildi

Bosna savaşının 18 isimsiz kurbanı defnedildi
4 Temmuz 2021
468
A+
A-

UHA HABER / Bosna Hersek’te 1992-1995 arasında yaşanan savaşta hayatını kaybeden 18 Boşnak sivil, 29 yıl sonra defnedildi. Brçko’daki Anıt Merkezi Mezarlığı’na bugüne kadar 196 savaş kurbanı toprağa verildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Bosna Savaşı’nda hayatını kaybeden ve kimliği henüz tespit edilemeyen 18 kurban için ülkenin Brçko Özerk Bölgesi’nde toplu cenaze töreni düzenlendi.

İsimsiz kurbanların tabutları, Ivici Camisi Kompleksi’nde bulunan Anıt Merkezi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

“Hepimiz bir aileyiz”

Cenaze namazını kıldıran Tuzla Müftüsü Vahid Fazlovic, burada yaptığı açıklamada, Brçko’da savaş kurbanları için altıncı kez toplu cenaze töreni düzenlendiğini anımsatarak, bu yılki törenin diğerlerinden farklı olduğunu söyledi.

Fazlovic, “Bu yıl, aileleri cenaze törenine katılamayan, isimsiz, soy isimsiz 18 şehidimiz var. Biz onlara sahip çıkarak onlar için bir toplu cenaze töreni düzenledik, bu sayede hepimizin bir aile olduğunu kanıtladık.” diye konuştu.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Toplu mezarları bulmak için büyük çaba

Brçko’da Kaybolan, Sürgün Edilen ve Öldürülen Boşnak Kurbanların Yakınları Derneği Başkanı Ramiz Ahmetovic de bu yıl defnedilen sivillerin DNA’larının tespit edildiğini ancak kimlik tespiti için ailelerinden kan örneği alınması gerektiğini belirterek, “Maalesef, aile fertleri kan örneği verme tenezzülünde bulunmamıştır.” dedi.

Ahmetovic, dernek olarak kurbanların gömüldükleri toplu mezarları bulmak için büyük gayret sarf ettiklerini aktardı.

57 kurbanın cesedine ulaşılamadı

Bosna savaşı sırasında 30 Nisan 1992’de Sava Nehri üzerinde bulunan köprünün yıkıldığı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı kesin olarak bilinmemekle birlikte Brçko’da Kaybolan, Sürgün Edilen ve Öldürülen Boşnak Kurbanların Yakınları Derneği’nin verilerine göre 57 kurbanın cesedine henüz ulaşılamadı.

Brçko’daki Anıt Merkezi Mezarlığı’na bugüne kadar 196 savaş kurbanı defnedilirken, şehrin diğer bölgeleri ve şehir dışındaki mezarlıklarda ise 111 kurban toprağa verildi.

[UHA Haber Ajansı, 04 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.