enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Başkan Obama’dan “Demokrasi ve Seçim” Uyarısı

Eski Başkan Obama’dan “Demokrasi ve Seçim” Uyarısı
1 Temmuz 2021
442
A+
A-

UHA HABER / ABD’nin eski Demokrat Başkanı Barack Obama bir önceki Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump’ın geçen yıl seçimlerde aldığı yenilgiyi kabul etmeyerek demokrasinin temel bir ilkesini ihlal ettiğini söyledi.

2020 seçiminden bu yana sanal ortamda ilk kez düzenlenen bağış toplama etkinliğinde konuşan Barack Obama, Trump’ın herhangi bir kanıta dayandırmadan geçen yılki başkanlık seçimlerinde usulsüzlük yapıldığına ilişkin gündeme getirdiği iddialara ve seçimde aldığı yenilgiyi kabul etmemesine atıfta bulunarak “bir dizi saçmalık” uydurduğunu söyledi.

Obama Trump’ın iddialarının seçimlerin meşruiyetine zarar verdiğini ve seçmen baskılama çabaları gibi anti-demokratik adımlara yol açtığını belirtti.

Bir önceki Başkan Donald Trump seçimlerde aldığı yenilginin usulsüzlüğün bir sonucu olduğunu iddia etmiş; ancak bu iddialar çok sayıda mahkeme, seçim yetkilisi ve kendi yönetiminin üyeleri tarafından da reddedilmişti.

“Bu çabaları şimdi durdurmazsak daha çok tartışmalı seçim göreceğiz”

Barack Obama, “Büyük yalan denilen şey aniden ivme kazandı. Bunun sonucunda Cumhuriyetçiler’in kontrolunda bulunan eyalet kongrelerinin oy kullanmaya erişimi azaltma ve seçim faaliyetleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmaya yönelik çabalarını tetikledi” ifadelerini kullandı.

Obama “Eğer bu tür çabaları şimdi durdurmazsak, gittikçe daha çok tartışmalı seçimlerin olduğunu göreceğiz. Demokrasimizin meşruiyetinin daha da kaybolduğunu ve aynı zamanda bu mükemmel demokratik deneyimi yıllardır bir arada tutan temel anlaşmanın çöktüğünü göreceğiz” diye konuştu.

Georgia, Arizona, Florida ve Iowa gibi eyaletlerin Cumhuriyetçi valileri bu yıl içinde oy kullanmaya ilişkin yeni kısıtlamalar getiren yasaları onaylamıştı. Pennsylvania ve Teksas gibi eyaletlerin kongreleri de benzer adımlar atmaya çalışıyor.

Bu eyaletler 2022’de yapılacak ve ABD Kongresi’nde hangi siyasi partinin çoğunluğa sahip olacağını belirleyecek olan kongre seçimlerinde yarışın çekişmeli geçmesinin beklendiği eyaletler olacak.

Adalet Bakanlığı Cuma günü Georgia’da posta yoluyla oy kullanılması koşullarını sıkılaştıran, genel kullanımdaki posta kutularının kullanılmasına sınırlama getiren ve Cumhuriyetçiler’in kontrolundaki eyalet kurumunun yerel seçim faaliyetlerini yürütmesine imkan veren yasayı engellemek üzere dava açtı.

Barack Obama ABD Senatosu’nun Cumhuriyetçiler’in geçtiğimiz hafta engellediği Demokrat Parti’nin oy kullanma hakkına ilişkin sunduğu tasarıyla ilgili yeni bir oylama yapacağını düşündüğünü de söyledi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 01 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.