enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB), haziran ayı ihracatı 2,5 milyar dolar oldu 

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB), haziran ayı ihracatı 2,5 milyar dolar oldu 
4 Temmuz 2021
502
A+
A-

UHA HABER / Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), haziran ayında 2 milyar 501 milyon 606 bin dolar ihracata imza attı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, UİB’in Haziran 2021 ihracat rakamları açıklandı. Haziran ayındaki ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 artışla 2 milyar 501 milyon 606 bin dolar olan UİB’in, geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracat tutarı ise 13,5 artışla 30,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. 

Resim önizlemesiUİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, yılın ilk yarısındaki ihracat performansını şu sözlerle değerlendirdi: “2020 yılı tamamen salgınla mücadele etme ve ekonomilerin de bu durumdan en az hasarla çıkma dönemiydi. 2021 yılının ilk yarısının da toparlanma dönemi olacağını, salgının kontrol altına alınması ve aşı uygulamalarının yaygınlaşmasıyla yılın ikinci yarısında iyileşmeler görebileceğimizi belirtmiştik. Açıklanan haziran ayı ihracat rakamları yılın ilk yarısı itibariyle hepimizi mutlu etmiş, gelecek adına daha da umutlanmamızı sağlamıştır.”  

“Haziran ayında tüm sektörlerimiz ihracatını artırmayı başardı diyen UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, “Yılın ilk yarısında rekor bir ihracat seviyesine ulaştık. Umarım diğer yarısı da bu rekorun üzerine koyacağımız bir dönem olur. İhracatçılarımız tüm zorluklara rağmen büyük bir fedakârlıkla üretmeye ve başarmaya devam ediyor. Salgının neticesinde küresel bir krizin yaşandığı ve rekabet koşullarının zorlaştığı böyle bir dönemde bu başarıyı göstermek çok önemlidir. Ancak her zaman söylediğimiz gibi sürdürülebilir bir ekonomi ve daha büyük başarılar için ihracat odaklı üretim stratejisinden ve yüksek katma değerli üretimden asla vazgeçmemeliyiz. Bu vesile ile yılsonunda 200 milyar dolar sınırını aşma hedefine emin adımlarla ilerlediğimiz bu döneme katkı sunan tüm ihracatçılarımıza bir kez daha teşekkür ederim” şeklinde konuştu.   

OİB’in ihracatı haziranda 2 milyar dolar  

Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,1’lik artışla 1 milyar 995 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB), geriye dönük 12 aylık performansı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8 artışla 25 milyar 590 milyon dolar olarak açıklandı.   

UTİB ihracatı haziranda 120 milyon dolar  

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği de (UTİB) Haziran ayında, geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 51 artışla 120 milyon dolar ihracata imza attı. UTİB’in geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracatı ise yüzde 18,6 artışla 1 milyar 216 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti.   

UHKİB’ten haziranda 89 milyon dolar ihracat  

Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31,6 artışla 89 milyon 457 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB), geriye dönük 12 aylık ihracatı ise 888,9 milyon dolar olarak açıklandı.   

UMSMİB’in ihracatı haziran ayında 22 milyon dolar  

Haziran ayında bir önceki yılın haziran ayına göre yüzde 75,7 artışla 22 milyon 582 bin dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise yüzde 33 artışla 216 milyon dolar civarlarında ihracat gerçekleştirmiş oldu.    

UYMSİB’ten haziranda 31 milyon dolar ihracat  

Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 artışla 30 milyon 925 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin (UYMSİB), geriye dönük 12 aylık ihracatı ise 154 milyon dolar olarak açıklandı. 

Öte yandan, UİB üzerinden ihracat kaydı yapılan ve ‘diğer’ başlığı altında listelenen sektörlerin Haziran ayı ihracatı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42,35 artışla 242,8 milyon dolar olarak açıklandı. 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 04 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.