enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ermenistan’da seçimin galibi Paşinyan’ın partisi oldu

Ermenistan’da seçimin galibi Paşinyan’ın partisi oldu
22 Haziran 2021
704
A+
A-

UHA HABER / Ermenistan’da, Dağlık Karabağ Savaşı’nın ardından muhalefetin yoğun baskısı sonucu yapılan erken genel seçimleri, Başbakan Nikol Paşinyan’ın partisi kazandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı dpa’nın haberine göre, Ermenistan’da yapılan erken genel seçimi, sürpriz bir şekilde Başbakan Nikol Paşinyan’ın lideri olduğu Sivil Sözleşme Partisi kazandı.

Ermenistan Seçim Kurulu’nun pazartesi sabahı erken saatlerde yaptığı açıklamaya göre, Paşinyan’ın partisi oyların yüzde 53,92’sini alarak seçimlerden birinci parti olarak çıktı. Paşinyan’ın en önemli rakibi, eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın Ermenistan İttifakı partisi ise oyların yüzde 21,04’ünü alabildi.

Güney Kafkasya ülkelerinden Ermenistan üzerinde büyük etkiye sahip Rusya açısından 46 yaşındaki Paşinyan’ın seçimleri kazanması, Rusya tarafından arabuluculuğu yapılan Bakü ile Erivan arasındaki ateşkes anlaşmasının devamı adına önemli görülüyor.

Söz konusu anlaşma, Dağlık Karabağ‘da 44 gün süren çatışmaların ardından geçen yıl 9 Kasım tarihinde imzalanmıştı. Ateşkes anlaşması aynı zamanda 2 bin Rus askerinin bölgede barış gücü olarak bulunmasına olanak sağlıyor.

Paşinyan’ın istifası istenmişti

Dağlık Karabağ Savaşı’nda her iki tarafta toplam 6 bin 500’den fazla kişi hayatını kaybetmiş ve Ermenistan bölgede önemli oranda toprak kaybı yaşamıştı. Azerbaycan ise yeniden ele geçirdiği bu topraklara egemen olarak kendini savaşın galibi ilan etmişti.

Savaşın ardından Ermenistan’da yaşanan çalkantılı süreçte çok sayıda partiden oluşan muhalafet, mağlubiyetin ve toprak kayıplarının sorumlusu olarak Başbakan Paşinyan’ı görmüş ve düzenlenen protesto gösterilerinde istifa ve erken seçim çağrıları dile getirilmişti. Eski bir gazeteci olan Paşinyan ise istifa taleplerine karşı çıkarak, ülkeyi krizden çıkarmak istediğini belirtmiş ve erken seçim talebine olumlu yanıt vermişti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 22 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.