enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail-Filistin çatışması: Can kaybı artıyor

İsrail-Filistin çatışması: Can kaybı artıyor
13 Mayıs 2021
405
A+
A-

UHA HABER / İsrail ordusu, Gazze’ye kara operasyonu düzenleme hazırlığında olduğunu bildirdi. Gazze’de can kaybı 83’e yükseldi. İsrail ve Filistinliler arasında artan şiddet nedeniyle uluslararası düzeyde endişeler de artıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP,Reuters’in haberine göre,

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar Ramazan Bayramı’nın ilk gününde de devam ediyor. İsrail’in bugün Gazze sınırına kara birliklerini yerleştirdiği bildiriliyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze sınırında birliklerini hazır tuttuğunu belirterek “kara operasyonu yapma hazırlığında” olduklarını kaydetti. Conricus “Genel Kurmay Başkanı bu hazırlıkları denetliyor ve yönetiyor” dedi.

Karşılıklı saldırılar devam ediyor

Hamas, Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarını hedef alan roket saldırılarını sabaha kadar sürdürdü. İsrail polisi, Filistin tarafından atılan bir roketin Tel Aviv’de bir binanın yakınına düştüğünü ve beş kişinin yaralanmasına neden olduğunu açıkladı. Kentte binlerce kişi sığınaklara kaçtı. İsrail, saldırıların başladığı Pazartesi gününden bu yana Filistin tarafından bin 600 civarında roket atıldığını açıkladı.

İsrail ordusu saldırılar sonucu yedi İsraillinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Gazze’de can kayıpları artıyor

İsrail Perşembe günü hava saldırılarına devam ediyor. Hava saldırılarında Gazze’nin merkezindeki altı katlı bir apartmanın isabet aldığı belirtildi. Gazzeli doktorlar İsrail’in füze saldırısında bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Hamas’ın kontrolü altındaki Gazze’de, bölgeki sağlık yetkililerin yaptığı açıklamaya göre yaşamını yitirenlerin sayısı 83’e yükseldi. Hayatını kaybedenler arasında 17 çocuğun da olduğunu belirten yetkililer, 487 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Gazze’deki sağlık yetkililerinin dün gece zehirli gaz olduğundan şüphelendikleri bir madde soluduktan sonra öldükleri düşünülen kişilerin ölüm nedenini araştırdıkları bildirildi.

Çarşamba günü İsrail hava saldırılarında üst düzey bir Hamas yetkilisini öldürmüştü ve bazı binaları bombalamıştı. Hamas lideri İsmail Haniyeh “Düşmanla ihtilaf açık uçlu” ifadelerini kullandı.

Batı Şeria'da da Filistinliler, protesto gösterileri düzenledi

Batı Şeria’da da Filistinliler, protesto gösterileri düzenledi

İki taraf arasındaki çatışmaların diğer şehirlere de sıçradığı ve Arap azınlık ile Yahudi İsrailliler arasında bazı şehirlerde şiddet olaylarının tırmanmaya başladığı aktarılıyor.

Uluslarası endişeler artıyor

Çatışmalarla birlikte diplomatik girişimler de devam ediyor. Washington’un şiddet kontrolden çıkması endişesiyle bölgeye elçi Hady Amr’ı göndermeyi planladığı belirtiliyor.

ABD Başkanı Joe Biden çatışmaların “er ya da geç bitmesini” umduğunu kaydetti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Gazze’deki diğer gruplar ve “Hamas’ın askeri yetkinliklerini vurmaya devam edeceklerini” söyledi. Hamas, İsrail ve ABD tarafından “terör örgütü” olarak kabul ediliyor.

Netanyahu’nun Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve görüşmede Biden’a “İsrail’in kendini savunmaya hakkı olduğunu” söylediği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Pazartesi gününden bu yana iki kez kapalı kapılar ardında video konferans yöntemiyle toplandı, ancak İsrail’in müttefiki ABD’nin ortak bir deklerasyon yapılmasına “tansiyonu düşürmeye yardımı olmayacağı” savıyla karşı çıktığı belirtiliyor.

Öte yandan İngiliz Havayolları British Airways ve Alman havayolları Lufthansa artan şiddet olayları nedeniyle Tel Aviv uçuşlarını durdurma kararı aldığını açıkladı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 13 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.