enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT1’in önemli dizisi ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ ve Rauf Denktaş

TRT1’in önemli dizisi ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ ve Rauf Denktaş
8 Mayıs 2021
493
A+
A-

UHA HABER / Eğitimci-Yazar İsmail Özcan, her perşembe akşamı TRT1 ekranlarına gelen ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ dizisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.
Bir 1 kişi görseli olabilirİsmail Özcan, dizinin birçok yönüyle iyi olduğunu belirterek, ancak dizideki Rauf Denktaş’a yazık olduğuna dikkat çekiyor.
Çünkü, Rauf Denktaş gibi bilgili, birikimli, adı Kıbrıs davasıyla özdeşleşmiş bir devlet adamını; büyük bir diplomatı; gerçek bir kahramanı; dizide zayıf, aciz, pasif, kararsız bir karakter olarak görüyoruz” diyen Eğitimci-Yazar İsmail Özcan, sözleriyle, eylemleriyle ses getiren; Rumlara korku salan yiğit Rauf Denktaş’tan dizide eser  olmadığının altını çiziyor.
Bir Zamanlar Kıbrıs” Bu Akşam İkinci Bölümüyle Ekranlara Geliyor
Dizideki Rauf Denktaş rolünü (Devrim Saltoğlu) oynuyor.
Eğitimci-Yazar Özcan, ‘Bir Zamanlar Kıbrıs‘ dizisindeki Rauf Denktaş’ı izlerken insanın içinin daraldığını ve tersi olması gerekirken insanı sıkıntı bastığını açıklıyor.
KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş 8. ölüm yıldönümünde törenlerle anılacakTürkiye’nin, Rauf Denktaş’a iki defa haksızlık yaptığını söyleyen Eğitimci-Yazar İsmail Özcan, “Birincisi, AB’ye girme uğruna 2005’te onu KKTC cumhurbaşkanı seçtirmeyerek yapılmıştı. 2005’te Rauf Denktaş cumhurbaşkanı seçilemeyince Rumlar sevince gark olmuştu. Çünkü büyük ve dirayetli bir rakipten kurtulmuşlardı” diyor.
Eğitimci-Yazar Özcan, Türkiye’nin gerçekte Rumların anladığı dilden konuşan, onların korkulu rüyası olan, müzakere masalarında, uluslararası platformlarda onları terleten adamı bir hayal uğruna harcayarak ulusal Kıbrıs davası özelinde esas kötülüğü kendine yaptığını belirtiyor.
Türkiye’nin Denktaş’a ikinci haksızlığı ise, ‘Bir Zamanlar Kıbrıs‘ dizisinde yaratılmış olan sönük, aciz, zavallı Denktaş karakteriyle yaptığını açıklayan Eğitimci-Yazar İsmail Özcan, “Çünkü bu karakter yiğit, dirayetli, liyakatli bir lider ve devlet adamı olan merhum Rauf Denktaş’la hiç örtüşmüyor! Rumların da bu pasif Denktaş karakterinden memnun olduklarından şüphe edilemez! Denktaş’a özür borçlarımız giderek artıyor!” şeklinde aktarıyor.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 08 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.