enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Değişti, CHP’li Öztunç Skandalın Peşini Bırakmadı!

Bakan Değişti, CHP’li Öztunç Skandalın Peşini Bırakmadı!
25 Nisan 2021
400
A+
A-

UHA HABER / Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınan ve son dönemde kendi bakanlığına aile şirketi üzerinden piyasadan daha pahalıya aldığı dezenfektan skandalı ile gündem olan Ruhsar Pekcan olayı hakkında yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a seslenerek şeffaflık çağrısında bulundu.

Eski bakan Pekcan’ın görevden alınması sürecinde konuyu günlerce gündemde tutan ve geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yüce divan yolunun açılması gerekliliğinin altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yeni Bakan Mehmet Muş’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergeyle konunun peşini bırakmayacağının sinyalini verdi.

Bakanlığın, bu usulsüz uygulama hakkında kamuoyuyla şeffaf bir şekilde, en ince ayrıntısına kadar detaylı bir bilgilendirme yapması gerekliliğini savunan CHP’li Ali Öztunç’un, Bakan Muş’tan cevap beklediği sorular ise şu şekilde oldu;

  1. Bakanlığınıza 2019’den bugüne kadar yıllar itibarıyla alınan dezenfektan miktarları ne kadardır? Alınan bu dezenfektanlar için yıllar itibarıyla yapılan ödeme miktarları nedir?
  2. Alınan dezenfektanlar hangi ihale usulüne göre alınmıştır. Yapılan ihalelere kaç firma katılmıştır? Bu firmalar hangileridir? Bu firmaların şartnameye istinaden verdikleri teklifler nedir?
  3. Alınan dezenfektanların markası ve birim fiyatları nedir? Hangi firmalardan ne kadar dezenfektan alımı yapılmıştır?
  4. Sizden önceki Bakanın sahibi olduğu Anoksia Biyoteknoloji ve Karon Mühendislik firmasının Bakanlığınıza sattığı ürünün Sağlık Bakanlığınca verilen ruhsatına bakıldığında ürünün başka bir firmada fason olarak üretildiği görülmektedir. Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış ve benzer özelliğe sahip birçok ürün varken, neden fason üretim yaptırılan bir ürünü Bakanlık almıştır?
  5. Sizden önceki Bakanın, bakanlığınıza şahsına ait şirketten 9 milyon TL’lik dezenfektan aldırdığı doğru mudur?

ANKARA & TBMM

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 25 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.