enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:00 Zorlu Enerji, İsrail’deki Dorad Energy’deki yüzde 25’lik hissesinin tamamını elden çıkarma sürecinde bir adımı tamamladı.
06:59 Yorum: ABD’nin İran’a Yönelik Saldırıları VE Orta Asya’nın Stratejik Konumu
06:58 Yapay Zekanın su tüketimi Su Güvenliğimizi tehdit ediyor mu ?
06:52 Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra toplam 390 bin 354 şüpheliden 113 bin 837’si tutuklandı
00:54 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
00:12 Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak’tan PKK’nın silahları yakmasına ilişkin çarpıcı analiz!
00:01 Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nda ne FETÖ’ye ne de herhangi bir terör örgütüne asla geçit yoktur, olmayacaktır”
09:55 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:25 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
09:24 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
09:07 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:59 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:49 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
00:45 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
00:40 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya terör mağdurlarına milyonlarca euro tazminat ödedi

Almanya terör mağdurlarına milyonlarca euro tazminat ödedi
12 Mart 2021
560
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da aşırı sağ veya terörizm nedeniyle mağdur olanlara ya da onların yakınlarına 2017-2020 arasında 16 milyon eurodan fazla tazminat ödendi. Hükümet böylece devlete olan güveni yeniden inşa etmeyi amaçlıyor.

Almanya’da Federal Hükümet‘in son dört yılda aşırı sağcı şiddet ve terörizm mağdurlarına çift haneli milyonları bulan tazminatlar ödediği belirtildi. ThePioneer adlı haber portalının, perşembe günü Federal hükümetin terör kurbanları ve mağdurlarından sorumlu birimi tarafından düzenlenen belgelere dayandırarak yayınladığı habere göre 2017 ve 2020 yılları arasında radikal kişi ya da gruplarca gerçekleştirilen saldırı ve eylemlerde zarar görenlere yaklaşık 7 milyon 540 bin euro tazminat ödendi. Terör eylemlerinden mağdur olanlara da yaklaşık 8 milyon 930 bin euro tazminat ödemesi gerçekleştirildi.

Federal hükümetin terör saldırısı kurbanları ve yakınlarından sorumlu temsilcisi Edgar Franke

Federal hükümetin terör saldırısı kurbanları ve yakınlarından sorumlu temsilcisi Edgar Franke

Federal hükümetin terör saldırısı kurbanları ve onların yakınlarından sorumlu temsilcisi Edgar Franke haberin yayınlandığı portala verdiği demeçte, “Halle ve Hanau gibi saldırılarla sarsılan devlete olan güveni yeniden kazanmak için çok çalışmalıyız” dedi. Halle ve Hanau‘da yakın zamanda aşırı sağcı terör saldırıları meydana gelmiş, iki olayda toplam 11 kişi yaşamını yitirmişti. Hanau’da ölen 9 kişinin tamamı göçmendi.

Sağcı terörün hedefinde toplumsal şeffaflık ve çeşitliliğin bulunduğunu vurgulayan Franke, “Kurbanlar demokrasi ve değerleri adına saldırıya uğradı” ifadesini kullandı.

Haberde, aşırılık yanlısı saldırı kurbanları için 2020’de 2 milyon 460 bin euro ödeme yapıldığı belirtilirken, söz konusu meblağın 2017’de aynı gerekçelerle yapılan tazminat ödemelerinden beş kat fazla olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca haberde verilen bilgilere göre terör saldırılarının mağdurları geçen yıl yaklaşık 606 bin euro tazminat aldı. Terör saldırısı mağdurlarına daha önceki yıllarda ise 2,5 milyon euro ile 3 milyon 300 euro arasında değişen oranlarda tazminat ödenmişti.

Almanya’da Federal hükümet, aşırı sağ saldırıların artması nedeniyle ilk kez 2000 yılında saldırı kurbanları ve onların yakınlarına tazminat ödenmesine karar vermişti. Bu bağlamda 2001 yılından itibaren bütçede mağdurlara ödenmek üzere bir meblağ ayrılıyor. 2002 yılından itibaren ise Almanya içinde ya da dışında terör saldırısına maruz kalanlara veya yakınlarına da ödemeler yapılıyor.

[UHA Haber Ajansı, 12 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.