enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:10 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
11:24 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Ocaklı kadınlar Annelere Seslendi; “Çocuklarınızı Ocaklara gönderin!”

Türk Ocaklı kadınlar Annelere Seslendi; “Çocuklarınızı Ocaklara gönderin!”
7 Mart 2021
662
A+
A-

UHA HABER / Türk Ocakları Kocaeli şubesi yöneticisi kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldi.

Basın açıklamasından önce Bitlis’teki helikopter kazasında şehit olan askerlerimiz için dualar okundu.

Şube başkanı Yücel Alpay Demir’in de hazır bulunduğu basın açıklamasını  öğretmen Aysen Aydan Ay okudu.

Türk Ocakları Kocaeli şubesi yöneticisi kadınların basın açıklaması şöyle.

Saygı değer basın mensupları, hanım efendiler ve aziz Türk milleti;

Basın açıklamamıza başlamadan önce Bitlis’teki helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlerimize yüce Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz.

Onlar zaten cennet ile müjdelenenlerdendir ama yine de kalben tekrar mekanları cennet olsun diye sözlerimize başlamak istiyoruz.

“Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” diyerek kadına verdiği değerin ne boyutta olduğunu vurgulamış Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.

Cengiz Han ise, “Ben sizin Han’ınızım, o da benim Han’ım” demiş eşi için. Türk kağanları ülkeden ayrılınca eşine vermiş mührünü, toylarda yanına oturtmuş, eşitiz demiş.

Eşitiz elbet yüzyıllar öncesinden hem de…

Kız çocukları diri diri gömülürken, babalarımız omuzlarında taşımış kızlarını. “Cin var içinde”, “şeytandır bu” diyenler, “yılan” olduğunu iddia edenler varken, Türklerin gözünün nuru olmuş  kadını taa evvelden beri.

Bizler yıllardır bunlarla övünüp gururlanırken, bir yandan da ülkemizde kadına yapılan hakaretin, tacizin, tecavüzün, saldırının artması bizleri derinden yaralamaktadır.

Avrupa’nın yaşantısına özen, yanlış anlaşılan modernleşme, Türk aile yaşantısının tamamen tezatı saçma sapan dizi filmler bu durumun nedenleri arasında sayılabilecek olsalar da, asıl sebep Türk kültüründen uzaklaşan, Avrupa’nın sosyal hayatını yaşayan ya da İslamiyet’i Arap yaşantısı gibi algılayan nesildir.

Kültüründen uzaklaşan yozlaşmaya mahkûmdur!

Öyleyse Türk kadını düzeltecek bu nesli, bu yozlaşmadan bizi analarımız “kadınlar” kurtaracak.

Kendi kültür, gelenek, göreneklerine göre evlat yetiştirerek bitirecek bu bozukluğu.

Düzgün oğullar yetiştirecek ki kızlarımızı korumak zorunda kalmayalım. Düzgün kızlar yetiştirecek ki neslimizin bu gidişatı değişsin! Fikri hür,  vicdanı hür yeni nesiller yetiştirsin.

Biz Türk Ocaklı kadınlar olarak üzerimize düşeni yapmaya, evlatlarımıza sahip çıkmaya hazırız.

Sevgili anneler, evlatlarınızı Türk Ocaklarına emanet edebilirsiniz. Biliniz ki dalından kopan yaprağın akibetini Rüzgar tayin eder, 2300 yıllık Türk kültürünün 109 yıllık köklü Çınar’ı Türk Ocakları bu dalları besleyecek Şanlı bir geçmişe yapraklarına sahip çıkacak bilgi birikim ve geleneklere sahiptir.

Bizi kurtaracak olan Türklük gurur ve şuuruyla yetişen bilinçli bir nesilden başkası değildir.

Varlığımız Türk varlığına armağan, bunu da zaten bütün dünya biliyor, Ne Mutlu Türküm diyene.

Türk Ocaklı Kadınlar.

[UHA Haber Ajansı, 07 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.