enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:25 Dışişleri Bakanı Fidan,”Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:23 Bakan Fidan, “Netanyahu’nun Gazze için kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’nde Türk birliklerini görmek istemiyor”
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cemal Kaşıkçının nişanlısı Hatice Cengiz: Rapor, sonuç için tuğla görevi görüyor

Cemal Kaşıkçının nişanlısı Hatice Cengiz: Rapor, sonuç için tuğla görevi görüyor
4 Mart 2021
406
A+
A-

UHA HABER / Suudi Arabistan’ın talimatıyla İstanbul’da öldürüldüğü tespit edilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD’nin Kaşıkçı raporuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Raporun önemli bir gerçeği açığa çıkardığına dikkat çeken Cengiz, “Bu adalet süreciyse, bu gerçekten önemli bir rapor. Sonuca ulaşması açısından tuğla görevi görüyor.” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘AKŞAM Gazetesi‘nden aktardığı haberine göre, İstanbul’da Suudi Arabistan konsolosluğundan öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD’nin Kaşıkçı raporuyla ilgili 24 TV’ye konuştu.

Kaşıkçı cinayetinin beklemedikleri bir olay olduğuna vurgu yapan Cengiz, ABD’nin hazırladığı raporun daha önceden açıklanması gereken bir rapor olduğunu savundu. Biden yönetiminin seçim sürecinde bu meseleyi seçim vaadi olarak kullandığına dikkat çeken Hatice Cengiz, “Göreve geldikten kısa bir süre sonra bu raporu yayımladı. Bu rapor inanılmaz önemli bir gerçeği bizlere göstermiş odu.” dedi.

“RAPOR TUĞLA GÖREVİ GÖRÜYOR”

1 yıl önceki BM Raportörlerinin Veliaht Prens Selman’ı işaret eden raporunu hatırlatan Cengiz, o günden itibaren cinayetin Veliaht Prens Selman kaynaklı olduğunun bilindiğini söyledi. ABD istihbaratı merkezli raporun duyurulmasını beklediklerini kaydeden Hatice Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu adalet süreciyse, bu gerçekten önemli bir rapor. Sonuca ulaşması açısından tuğla görevi görüyor. Bundan sonraki sürecin nasıl gerçekleşeceğini göreceğiz. Raporun yayımlanması ve hala bir yaptırım gelmemesiyse garip bir durum. Raporun yayımlanması bir o kadar beni rahatlatsa da, Veliaht Prens Selman’a bir yaptırım uygulanmayacağının açıklanması hayal kırıklığı oluşturdu.”

“ORTA DOĞU DA YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

Amerikan medyasında yayımlanan makalelere dikkat çeken Cengiz, senatörlerden bazılarının Selman’a yaptırım uygulanmasının doğru bir karar olduğunu savunduğu, bazı senatörlerin iste ilişkileri göz önünde bulundurmayı belirttiklerini söyledi.

Yayımlanan raporun Orta Doğu’da yeni bir başlangıç olduğunu savunan Hatice Cengiz, “Çünkü artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Mızrak çuvala sığmıyor. Bir gerçeği açıklıyorsunuz, açıkladıktan sonra bir şey yapmıyorsunuz. Tuhaf bir durum. Bu Cemal’le alakalı bir durum değil, bu bir insanlık suçu.” ifadelerini kullandı.

“BU İNSANİ BİR SORUMLULUK”

Cinayetin arkasındaki isimleri ortaya çıkarmanın kendisi için insani ve ahlaki bir mesuliyet olduğunu ifade eden Cengiz, Cemal Kaşıkçı’nın hiçbir suçu olmadan öldürüldüğüne vurgu yaptı. Cinayetle ilgili verdiği mücadelenin kendisi için insani bir sorumluluk olduğunu belirten Hatice Cengiz, tehditlerin bu konuda anlamsız kaldığını kaydetti.

Adalet yerine gelmediği zaman tehdit unsuru olan kişi ve kişilerin diğer insanlar üzerinde tehdit oluşturmaya devam ettiğini anımsatan Cengiz, sözlerini şu sözlerle sonlandırdı:

“Benim aslında bu konuyla muhatap olmamam gerekiyor. Yapılması gerekenler yapılmadığı için yapıyorum. Orta Doğu’da olmaması gerekenlerin olmamasını istiyorsak bu sadece tartışma olmamalı, yeri geldiğinde harekete geçilmeli. Benden istenen konuşmamsa, gereğini yapıyorum.”

[UHA Haber Ajansı, 04 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.