enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

6’lı masadan ortak politika metni…

6’lı masadan ortak politika metni…
31 Ocak 2023
189
A+
A-

Seçime az süre kala siyasi partilerin seçim hazırlıkları ivme kazandı. Altılı masa, aylardır üzerinde çalıştığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni Ankara’da düzenlediği tanıtım toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Altılı masa, seçim vaatlerini içeren Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni açıkladı. Ankara’da yapılan tanıtım toplantısında ittifakın ortağı 6 partinin genel başkanları hazır bulundu.

Toplantıda, gerçekleştirilecek projeler 9 ana, 75 alt başlıkta sıralandı. Mutabakat metnindeki başlıklar parti kurmayları tarafından açıklandı. Hukuktan eğitime, sosyal politikalardan savunma sanayiine birçok başlıkta seçim vaatleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Bazı bakanlıkların yapı ve isimlerinde değişiklik

Altılı masanın hazırladığı metne göre, Cumhurbaşkanı 7 yıl süreyle bir dönem seçilebilecek. Milli Savunma Bakanlığı teşkilat yapısı gözden geçirilecek

Bazı bakanlıkların yapı ve isimlerinde değişikliğe gidecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın adı, “Kadın, Aile ve Çocuk Bakanlığı” olarak değiştirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölünecek. İklim, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Şehircilik ve Afet Bakanlığı kurulacak.

Hazine ve Maliye de ayrı bakanlıklar olacak. Ticaret Bakanlığı, “Esnaf ve Ticaret Bakanlığı” olarak yapılandırılacak.

Bilişim ve Yenilikçilik Bakanlığı kurulacak. Bakan yardımcılıkları kaldırılarak müsteşarlık sistemine dönülecek.

Cumhurbaşkanı adayı 13 Şubat’a kaldı

Toplantıda, ittifakın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu yanıt bulmadı.

Altılı masa, 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapacağı toplantıda cumhurbaşkanı adayını belirleyecek.

[UHA Haber Ajansı, 31 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.