enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

6’lı masada çoklu aday seçeneği

6’lı masada çoklu aday seçeneği
27 Aralık 2022
168
A+
A-

CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığında ısrar etmesi, İyi Parti’nin ise buna karşı durması çoklu aday seçeneğini güçlendirdi.

Saraçhane mitinginde Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu  arasındaki yakınlık, 6’lı masadaki adaylık tartışmalarını alevlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İyi Parti’ye “Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı.” uyarısında bulunurken, Akşener, mitingle ilgili çok sert karşılık verdi.

“Kimseden izin alma mecburiyetim yok”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İyi Parti olarak biz de, amasız, fakatsız onun yanındaydık. Bir saniye düşünmedik, bir dakika gecikmedik. Yanlış anlaşılmasın izin almak için aramadım. Öyle bir durum yok. Kimseden izin alma mecburiyetim yok. Söyleyene de çok fena çarparım.” diye konuştu.

“Tek aday ya da çok aday bilmiyorum”

İki parti genel başkanı arasındaki yüksek gerilime karşın Kılıçdaroğlu, “Kavga etmedik ki aramızda görüş ayrılığı olsun.” ifadesini kullandı. Ancak aday konusunda belirsizlik “muhalefet cephesinde çoklu aday seçeneği mi gündemde” sorusunu gündeme getirdi.

CHP lideri bu konuda, “Tek aday ya da çok aday bilmiyorum, adayı oy birliğiyle ya da oy çokluğuyla seçeceğiz diye bir şey konuşmadık. Bu konu gündeme geldiğinde konuşuruz.” yanıtını verdi.

Parti kaynakları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun masanın adayı ne zaman belirlenecek sorusuna da cevap verdiğini belirtti. Buna göre CHP Lideri “Adayımızı seçim kararı alındıktan sonra açıklama eğilimindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerinin mayıs değil nisan ayında yapılmasına sıcak baktıklarını, mayısa bırakılırsa zamanında seçime gidilmesinden yana olduklarını da vurguladı.

[UHA Haber Ajansı, 27 Aralık 2022

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.