enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

400 Gönüllü Turizm Elçisi, göreve başladı

400 Gönüllü Turizm Elçisi, göreve başladı
14 Temmuz 2024
36
A+
A-

 * İstanbul Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV Başkanı Şekip Avdagiç ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz’ın katılımıyla 400 Gönüllü Turizm Elçisi Sultanahmet Meydanı’nda yapılan bir programla göreve başladı.

* Başkan Turan, gençlerin bilgisine ve kültürüne güvendiklerini belirtti.

Fatih Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV iş birliğiyle gerçekleştirilen ve geniş katılımla düzenlenen programla 100 gönüllü turizm elçisi bu yaz sezonu için Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen törenle görevlerine başladı.

Programa Fatih Belediye Başkanı  M. Ergün Turan, İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV Başkanı  Şekip Avdagiç ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz katılarak destek verdiler.

6 Tarihî Noktada Hizmet Verecekler

Gönüllü turizm elçileri Ayasofya’dan Sultanahmet’e, Eminönü’den Beyazıt’a, Divanyolu’ndan Gülhane’ye kadar uzanan 6 tarihî noktada turistlere rehberlik yapacak. Rusça, İtalyanca, Japonca ve Fransızca dahil olmak üzere 10 farklı dilde turistlerden gelen soruları yanıtlayarak İstanbul’un zengin tarihî ve kültürel mirasını ziyaretçilere en iyi şekilde tanıtacaklar. Bu görevleri sırasında elçiler hem dil becerilerini hem de sosyal yetkinliklerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

Gençlere Güven ve Teşekkür Mesajı

Törende konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, gençlerin bilgisine ve kültürüne duydukları güveni vurgulayarak onları çok sevdiklerini ifade etti.

Başkan Turan, bu tür projelerin gençlerin kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağladığını belirterek İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV Başkanı Şekip Avdagiç’e destekleri için teşekkür etti.

Projenin Amacı ve Beklentileri

Bu proje sayesinde! İstanbul’un tarihî ve turistik bölgelerinde turistler daha bilinçli ve güler yüzlü bir hizmet alacak. Aynı zamanda gençlerin turizm sektörü hakkında bilgi sahibi olmaları ve deneyim kazanmaları hedefleniyor. Turistlerin yönelttiği sorulara doğru ve hızlı cevaplar vererek ziyaretçilerin İstanbul’da keyifli ve bilgilendirici bir deneyim yaşamalarına katkı sunacaklar.

İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV Başkanı Şekip Avdagiç ise gençlerin turizm elçisi olarak görev almalarının İstanbul’un turizm potansiyelini artıracağını ve şehrin uluslararası alandaki imajına olumlu katkılar yapacağını belirtti. Ayrıca bu tür projelerin gençlerin kariyerlerine de önemli bir başlangıç olacağını ifade etti.

Bu program gençlerin aktif katılımıyla İstanbul’un tarihî ve kültürel zenginliklerini en iyi şekilde tanıtarak hem yerli hem de yabancı turistlerin şehir hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayacak. Bu sayede İstanbul’un turizm sektörü daha da güçlenecek ve turistlerin memnuniyeti artacak.

Gönüllü Turizm Elçileri

Bu yıl 14. kez düzenlenen Gönüllü Turizm Elçileri projesi Türkiye’nin en önemli kültür turizmi rotalarından biri olan Fatih’te turistlere rehberlik hizmeti sunuyor. Proje turistlerin seyahatlerini kolaylaştırmanın yanı sıra gönüllü gençlere sosyalleşme, yabancı dil becerilerini geliştirme ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı sağlıyor.

Gönüllü Turizm Elçileri her yıl yazılı ve sözlü mülakatlarla özenle seçiliyor. Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan, Divanyolu, Kapalıçarşı ve Eminönü gibi tarihi ve turistik bölgelerde görev alan elçiler İngilizce, İspanyolca, Almanca, Arapça, Fransızca, Farsça, Korece, Japonca, Çince, İtalyanca ve Rusça gibi birçok dilde turistlere ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor. “Bana Sor/Ask Me” yazılı tişörtlerle kolayca tanınan elçiler 16 ile 30 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor.

Proje sonunda gönüllüler katılım sertifikası ile ödüllendiriliyor. Bu sertifikalar gençlerin ilerideki kariyerlerinde de önemli bir referans olma özelliği taşıyor. Gönüllü Turizm Elçileri projesi hem turist memnuniyetini artırıyor hem de gençlere değerli deneyimler kazandırıyor.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Ev Sahipliğinde “Liseli Şefler Yarışıyor” Yemek Yarışması Finale Yaklaşıyor

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.