Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”

* Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Gerekli bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Şiraz’daki THY’ye ait uçak ile Tahran ve Şiraz’da bulunan Pegasus Hava Yollarına ait 4 uçak ülkemize dönecek” ifadesini kullandı.
* Detayı bültenimizde!…
UHA/ İnternational News Agency
ANKARA, 03 TEMMUZ 2025 – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, sosyal medya hesabından, İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçakların, Türkiye’ye getirilmesine dair yürütülen çalışmalarda gelinen son noktaya ilişkin paylaşım yaptı.
İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçakları, Türkiye’ye geri getireceklerini söyleyen Uraloğlu, şunları kaydetti:
“Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün, İranlı mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda, özel uçuş izinleri alınarak, ekiplerimizi taşıyan uçaklar bu sabah İran’a hareket etti. Türk Hava Yollarına (THY) ait 1 uçağımız Şiraz’a, Pegasus’a ait 2 uçağımız ise Tahran ve Şiraz’a ulaştı. Gerekli bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Şiraz’daki THY’ye ait uçak ile Tahran ve Şiraz’da bulunan Pegasus Hava Yollarına ait 4 uçak ülkemize dönecek.“
Uraloğlu, bölgedeki ekiplerin ve uçakların güvenliği için ilk günden itibaren gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayarak, sürecin sağlıklı şekilde tamamlanması için İranlı yetkililer ile iletişimi devam ettirdiklerini vurguladı.