UHA/ İnternational News Agency
Gazeteci* Veysel KAVRAYAN
İSTANBUL, 03 HAZİRAN 2025 – İstanbul Rumeli Üniversitesi, 23 Nisan’da Silivri merkezli meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, üniversitenin Mehmet Balcı Yerleşkesi Akın Akkan Konferans Salonu’nda “Deprem Gerçeği ve Dirençli Kentler” başlıklı konferans düzenlendi.
Türkiye’nin önde gelen yer bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür Konferansa konuşmacı olarak katılım sağladı.
Konferans İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara’nın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Mustafa Kara, konuşmasında deprem gerçeğinin altını çizerek, toplumda afet bilincinin artırılması gerektiğine vurgu yaptı.
Prof. Dr. Naci Görür sunumunda depremin temel mekanizmasını, görseller eşliğinde bilimsel bir yaklaşımla ele aldı.
Depremin yer kabuğundaki levha hareketlerinden kaynaklanan doğal bir süreç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Naci Görür, sert ve yumuşak zeminin etkilerini detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaştı. Özellikle dirençli şehirlerin inşası, bireysel ve toplumsal farkındalık ile afetlere karşı alınabilecek önlemler üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konferansta öğrenciler ve öğretim üyeleri merak ettikleri soruları Prof. Dr. Naci Görür’e yönelterek önemli bilgiler edinme fırsatı buldu. Etkinliğin sonunda İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara, katkılarından dolayı Prof. Dr. Naci Görür’e teşekkür belgesi takdim etti.
İstanbul Rumeli Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen bu anlamlı etkinlik, toplumsal farkındalığın artırılması ve olası afetlere karşı bilinçli bir yaklaşım geliştirilmesi açısından önemli bir katkı sundu.