enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin’den 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘İmamoğlu’ tepkisi…

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin’den 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘İmamoğlu’ tepkisi…
29 Nisan 2025
10
A+
A-

* Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘İmamoğlu’ tepkisi göstererek, ‘CHP’nin söylemlerine benzer bir söylemde bulunması doğrusu bizi çok üzmüştür. Çok endişelendim kendisi hakkında. Dolayısıyla bunu kendisine hiç yakıştıramadığım ifade etmek istiyorum’ dedi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 29 NİSAN 2025  – Cumhuriyet’in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen “Cuntacılık ve Darbecilikle Mücadelede 27 Nisan: Bir Dik Duruşun Hikayesi” temalı panelde konuştu.

Şahin, “Cumhur İttifakı olarak birlikte Türkiye’yi daha iyi yarınlara, daha aydınlık yarınlara çıkarmak için birlikte hareket ettiklerini” belirtip MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti.

Daha sonra sözü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp tutuklanmasına karşı verdiği tepkiye getiren Mehmet Ali Şahin, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın gözaltına alınıp tutuklanmasından sonra ne dedi? Onu size paylaşmak istiyorum. ‘Vaktiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve şahsıma yapılanlar Ekrem İmamoğlu’na yapılmamalı’ Peki Tayyip Erdoğan’a ve Abdullah Gül’e geçmişte yapılanlar neydi? Ekrem İmamoğlu’na yapılan nedir? Sayın Gül biz sizi seçtirmek için her türlü riske göze aldık. Siz sadece eşinizin başörtülü olduğundan dolayı suçlanıyordunuz. Sadece bu ülkede isteyen istediği kıyafetle gezsinler çalışsınlar diye bir yol takip ediyorduk. Ama sizin işte ‘bize yapılanlar Ekrem Bey’e yapılmasın’ derken siz bu yolsuzluğu meşru mu görüyorsunuz? Yolsuzluk iddialarını meşru mu görüyorsunuz? Yani bu para kulelerini çantaları meşru mu görüyorsunuz? Dolayısıyla bizim her türlü riski göze alarak seçtiğimiz bir kişinin bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin söylemlerine benzer bir söylemde bulunması doğrusu bizi çok üzmüştür. Çok endişelendim kendisi hakkında. Dolayısıyla bunu kendisine hiç yakıştıramadığımı ifade etmek istiyorum.”

“CUMHURBAŞKANI SEÇTİĞİMİZ İNSANDAN VEFA BEKLERİZ”

YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin, Abdullah Gül’e yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Biz kendisini seçerken Cumhurbaşkanımız kürsüden dedi ki ‘kardeşimiz Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı gösteriyoruz’. Vefa bunu gösterir. Ama biz karşımızdan da vefa bekleriz. Cumhurbaşkanı olarak seçtiğimiz bu insandan da vefa bekleriz. Yoksa Cumhuriyet Halk Partisi’nin dümen suyuna girerek işte yolsuzluktan dolayı envayi çeşit iddialar hakkında. Bunlar iddiadır. Ama insanın midesini bulandıran, kamuoyunda bir çok soru işaretlerine yol açan bu iddialar karşısında siz şunu söylemeliydiniz: ‘Bu Cumhuriyet Savcılarının yaptığı bir iştir. Bunun sonucunu ne beklemek lazım. İnşallah aklanır demeniz’ lazım. Ama ‘Tayyip Erdoğan’a ve bana yapılanların aynısını yapmamalıdır bu iktidar İmamoğlu’na’ demek suretiyle’ siz Özgür Özel’den farklı bir şey söylemiyorsunuz.”

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp tutuklandığı operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, “Daha bir sonraki seçimlere 3 seneye yakın zaman varken, bazı sorunlar siyasi diyalogla ve formüllerle çözülebilecekken böyle bir çalkantı içinde kalmak bizi ileriye götürmez. Vaktiyle Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve şahsıma yapılan haksızlıkları kamu vicdanının nasıl kabul etmediğini hatırlayalım. Benzer yanlışlıklar halkın iradesiyle belediye başkanı seçilmiş olan Ekrem İmamoğlu’na da yapılmamalı” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.