enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
00:02 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cevdet Yılmaz: “Katma değerli üretimi ve ihracatı desteklemeye devam edeceğiz.”

Cevdet Yılmaz: “Katma değerli üretimi ve ihracatı desteklemeye devam edeceğiz.”
22 Nisan 2025
51
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son dönemde yurt içinde ve küreselde yaşanan gelişmelerin Orta Vadeli Programa etkisini değerlendirdi. Ana çerçeve ve yaklaşımın değişmediğini söyledi.

* Cevdet Yılmaz, ABD’nin gümrük vergilerinin Türkiye’ye etkisine yönelik “Gelişmeleri sıkı takip edeceğiz, hızlı aksiyon alacağız. Birçok ülkeye göre avantajlıyız” dedi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

GİRESUN, 22 NİSAN 2025 – Giresun’da gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından ekonomi basınının karşısına geçti, gündeme ilişkin sorulara ayrıntılı cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yurt içi ve yurt dışında yaşanan son gelişmelerin Orta Vadeli Programa etkisini değerlendirdi.

Arkasında güçlü bir siyasi irade olan programımız var. Toplumumuzun bütün kesimleriyle istişare edilmiş bir program var. Programımızı her yıl olduğu gibi eylül ayında gözden geçireceğiz ama ana çerçeve ve yaklaşımımızda bir değişiklik söz konusu değil. Temel önceliğimiz olan enflasyonu düşürme, dengeli bir büyümr içinde istihdam ve üretimi artırma, kalıcı sosyal refah üretme yaklaşımımız sürecek.

“Dinamik bir yönetim sergileyeceğiz”

ABD’nin gümrük vergisi tarifelerinin yarattığı belirsizliklerine de işaret eden Yılmaz “Gelişmeleri sıkı takip edeceğiz” dedi.

Yılmaz, her zamankinden daha fazla bir araya gelerek hızlı aksiyon alacaklarını vurguladı.

Böyle dönemler, otomatik pilota bağlanarak yönetebileceğimiz dönemler değil. Dinamik bir yönetim sergileyeceğiz. Diğer birçok ülkeye göre nispi olarak daha avantajlı bir konumdayız. İç pazarımız büyük; bu da gelen etkileri sınırlayıcı bir yapı teşkil ediyor.

Yapısal reformlarda süreç ne?

Cevdet Yılmaz’a sorulan bir diğer soru ise yapısal reformlar kapsamında ele alınan projeler oldu.

Gıda arzını artırıcı, enerjide dışa bağımlılığı azaltıcı çalışmalar yaptıklarını belirten Yılmaz, demir yollarını üretim alanları ve limanlarla bağlayan projeleri öncelediklerini söyledi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.