enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
00:03 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İnşaatta önemli bir yere sahip olan gayrimenkul sektörü ise, son yıllarda zor bir süreçten geçiyor…

İnşaatta önemli bir yere sahip olan gayrimenkul sektörü ise, son yıllarda zor bir süreçten geçiyor…
12 Nisan 2025
19
A+
A-

* SATIŞ ÇÖZÜMLERİ kurucusu Soner Keleş, Türkiye ekonomisinin lokomotifi İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin büyümesinde, üretim ve istihdamın artırılmasında önemli bir role sahip olduğunu açıkladı.

*Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

Tarihi konut kampanyasında 4. perde!Proje geliştirme, pazarlama ve satış yönetimi konularındaki özgün bakış açısı ve vizyonu ile son 15 yılda 40 yakın markalı gayrimenkul projelerinde 20 bine yakın konut, ofis ve ticari bağımsız bölümün konsept geliştirme, pazarlama ve satışında profesyonel yönetici olarak görev alan SATIŞ ÇÖZÜMLERİ kurucusu Soner Keleş, Türkiye ekonomisinde 2000’li yıllarla birlikte inşaat sektörünün toplam üretim içindeki payının artış göstermeye başladığına dikkat çekti.

İnşaat sektörünün gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) içindeki payının 2001 yılında yüzde 4,5 seviyesinde iken bu oran 2017 yılında yüzde 8,5 düzeylerine kadar ulaştığının altını çizen Keleş, Bu dönemde inşaat sektörü ekonomi yönetimi açısından bir nevi başat sektör olarak kabul edilerek, inşaat yatırımlarına gösterilen önem ciddi derecede artmıştır. Konutun katkı sağladığı alt sektörlerle birlikte ele alındığında ise bu oran yüzde 30’lara kadar çıkmaktadır” dedi.

İnşaatta önemli bir yere sahip olan gayrimenkul sektörü ise, son yıllarda zor bir süreçten geçmekte olmasına rağmen bu yılın başından itibaren toparlanma emareleri gösterdiğini söyleyen Soner Keleş, şunları söyledi:

“Konuta olan ilginin ikinci el piyasalarda yaşandığı ve yeni konut üretimini teşvik edecek ilk el konut satışlarının sınırlı kaldığı 2024 yılında yüksek faiz oranları ve ekonomik dalgalanmalara rağmen konut satışlarında yaşanan yıllık yüzde 20,6’lık artış 2025 yılı içinde ümitleri arttırdı. Enflasyonun düşüş eğilimine girmesi ve faiz oranlarında başlayan indirimler, 2025 yılı için ekonomik iyileşme beklentilerini artırdı. Bu yılın başından itibaren Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 90,1 oranında artarak toplam satış içerisindeki payı yüzde 15′ lere yükseldi. Diğer taraftan yeni konut arzını arttıracak olan ilk el konut satış sayısı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,2 oranında arttı”.

En son Emlak Konut GYO’nun İstanbul, İzmir, Antalya ve Balıkesir’deki 25 projesinde başlatılan “Kazançlı Yatırım Kampanyası” ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Keleş, kampanya kapsamında vatandaşlara üç farklı finansman modeli sunulduğunu hatırlattı.

SATIŞ ÇÖZÜMLERİ kurucusu Soner Keleş, Peşinatsız Azalan Taksit Modelinden aylık yüzde 0,99 vade farkıyla 60 aya kadar taksit imkanları sunulduğunu, sektöre hareket kazandıran kampanyanın, özellikle kur korumalı mevduattan çıkış yapan, altından ve vadeli mevduattan kar realizasyonu yapan yatırımcılar için konutu tekrar güvenli bir liman haline getirdiğine vurgu yaptı.

Birçok yatırımcı ya da evini oturmak için alan tüketicinin, birikiminin üzerine kredi çekerek konut almaya başladığını söyleyen Soner Keleş, “Gayrimenkul sektörünün son 10 yıllık dönemin ikinci yarısında konut fiyatlarında önemli yükselişlerin meydana geldiği görülmektedir. Bu yükselişlerde başta arz talep dengesinin bozulması, faiz oranlarındaki yükselişler, inşaat malzemelerinin fiyatlarındaki artışlar ve konuttun her daim bir yatırım aracı olarak görülmesi etkili olmuştur” şeklinde konuştu.

Markalı konut projelerine talep arttı

SATIŞ ÇÖZÜMLERİ kurucusu Keleş, İnşaatGayrimenkul Sektörü | PwC Türkiye firmalarının geliştirdiği güvenilir ve sosyal imkanları yüksek projelere yatırımcıların ilgisinin büyüdüğünü belirterek, özel sektörün sunduğu peşinat indirimlerinin, uzun vadeli ödeme planları ve ek avantajların, alıcıları cezbettiğine dikkat çekti.

Bazı bankaların konut kredisi faizlerini düşürmesinin, yatırımcıların tekrar konuta yönelmesini sağladığının altını çizen Soner Keleş, Piyasa şartlarına kıyasla konut fiyatlarının halen makul seviyelerde olduğunu ve fiyatların yükseleceği beklentisinin, yatırımcıları harekete geçirdiğini hatırlattı.

Keleş, özellikle kentsel dönüşüm projelerinde gözle görülür artış yaşandığına vurgu yaparak, “İstanbul’un birçok ilçesinde yenileme çalışmaları hız kazandı.  Ülkemizde her yıl ortalama 800 bin ila bir milyon yeni konuta ihtiyaç duyulurken, deprem sonrası bu rakama ek olarak 650 bin yeni konut ihtiyacı doğmuştur. Bununla birlikte, ülke genelinde yaklaşık 6-7 milyon konutun risk taşıdığı ve yenilenmesi gerektiği göz önüne alındığında, afet odaklı dönüşümün ertelenemez bir gerçek olduğu açık” olduğunu belirtti.

SATIŞ ÇÖZÜMLERİ kurucusu Soner Keleş, 2025 yılında inşaat girdi maliyetlerindeki yükselişin yavaşlamasının, öz kaynaklar ve finansman desteğiyle yeni projelerin yükselmesinin beklendiğini açıkladı.

Soner Keleş, son olarak şunları aktardı:

“BDDK ve konut politikaları çerçevesindeki düzenlemeler hayata geçerse, özellikle ilk konut satışlarında ciddi bir hareketlenme olması da mümkün. Bu yılın ikinci yarısından itibaren Merkez Bankası politika faizlerinde düşüşün devam etmesi ile beraber satışların artması bekleniyor”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.